Am realizat statuete haioase croșetând hăinuțe unor sticle

0
Foto: Gabriela Andova Lavrente
Gabriela Andova Lavrente, com. Sarichioi, jud. Tulcea
Dragă redacție,
Deși anotimpul rece a trecut, vă prezint niște sticle îmbrăcate în hăinuțe călduroase ce pot fi un cadou special de 1 și 8 Martie.
Sticlele care trebuie aruncate, pot fi refolosite pentru a deveni utile și aspectuoase în orice casă. Acestea pot înfrumuseța orice colț al casei, sunt amuzante și interesante. Se poate folosi orice fel de sticlă cu un contur lin, pe care să se croșeteze ușor.
Se caută diverse fire de tricotat prin casă, să fie aceeași dimensiune și se tricotează diverse modele ținând cont de înălțimea și forma sticlei. Toate ies la fel de frumos dacă se asortează culorile.
După ce s-a terminat, se îmbină părțile hainei pe spatele sticlei, cu același fir cu care s-a lucrat.
Se pun ornamente diverse: la ochi se pun nasturi alb-negru sau se pot croșeta din material, se croiește un nas rotund, se umple cu melană și se coase la locul stabilit pe sticlă.
Gura se poate coase cu acul din diferite ațe colorate în formă de gură ori se pot pune tot nasturi de diferite forme și culori. Se adaugă și câteva fire de ață sub formă de codițe.
Sticlele se astupă cu dop de plută, apoi se face din carton gros separat un cerc mai mare și unul mai mic, se decupează și se croștează în formă de pălărie și la sfârșit se trage un fir de ață sau se cos niște floricele pe pălărie.
După necesitate se pot înfrumuseța cu accesorii ce se găsesc prin casă, de exemplu papion roșu tricotat sau făcut din materiale de diverse culori, cercei, mărgele puse pe gât. Sper să vă fie de folos aceste idei.
Toate cele bune!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply