Am realizat ieftin și rapid o jartieră pentru o mireasă

0
Foto: Maria Iosip
Maria Iosip, Galați
Dragul meu prieten Practic-Idei,
Mulțumesc mult pentru publicarea articolelor mele în paginile revistei. Mulțumesc mult și pentru premiere; înseamnă mult pentru mine, mai ales că mult dorita pensie se lasă destul de așteptată!
Acum, mai nou, am grijă de nepoțelul meu, Victor, iar acest lucru îmi ocupă tot timpul. Încerc, însă, pe cât pot, să vă scriu despre tot ceea ce am mai făcut, ce schimbări am mai adus casei, ori ce mici decorațiuni am mai creat cu diverse ocazii.
După cum știți, toamna este sezonul nunților și cred că ar fi util să împărtășesc viitoarelor miresici din experiența mea de confecționare a unei jartiere pentru o mireasă care uitase s-o comande și îi trebuia pe ultima sută de metri.
Peste stradă de blocul meu am o mercerie. Am cumpărat 65 cm de dantelă albă (1 m = 3 lei) și 1 m bentiță albastră subțire (0,6 lei/m). Elastic (0,32 cm) și mărgeluțe aveam în casă. Deci, pentru acest model simplu de jartieră, ai nevoie de dantelă albă, bentiță subțire de altă culoare (poți opta pentru o culoare pe care o vei purta la nuntă la accesorii sau ca pată de culoare), elastic și o mărgeluță.
Se însăilează la mijlocul dantelei banda de elastic și pe față bentița albastră. Tragem la mașina de cusut. Unim, tot cu mașina de cusut, capetele jartierei pe dos. Aplicăm pe față, la mijloc o fundiță și o mărgeluță și gata, jartiera noastră este gata!
Este simplu de făcut. Cu maxim 5 lei obținem o jartieră fină, elegantă, pe gustul și mărimea noastră!
Desigur, pentru cele care își doresc un model mai complex, de la acest tipar de bază se poate porni și se pot adăuga alte bentițe sau se pot coase mărgeluțe de-a lungul jartierei, pe bentița subțire. Un plus de complexitate poate fi dat și de modelul bentiței din dantelă: dacă doriți ceva simplu, optați pentru o bandă albă, simplă; dacă doriți ceva deosebit, alegeți o bandă cu broderie sau model, franjurată sau decupată în zig-zag (cum este cea din imagine).
În acest fel puteți obține o jartieră elegantă, potrivită în culorile nunții, mult mai ieftină decât una cumpărată din magazinele cu accesorii pentru mirese (unde găsiți o varietate de modele cu prețuri între 30 și 100 lei). Felicitări pentru toate articolele publicate!
Din toate învățăm câte ceva ce putem pune în aplicare la momentul dorit. Cel mai mult îmi plac paginile de bricolaje, deoarece și eu sunt pasionată de realizarea unor mici decorațiuni.
O felicit cu această ocazie pe doamna Claudia Poppel pentru indicațiile date în dorința de a ne face singuri un coș din nuiele. La mine în comună a existat în trecut o asemenea fabrică, care, din păcate, nu a supraviețuit industrializării. Când voi merge la țară, voi încerca să-mi fac și eu singură un coș de fructe, pentru început.
Mulțumesc tuturor colaboratorilor care contribuie la realizarea acestei reviste, deoarece este un sentiment minunat să vezi câte lucruri noi, utile și interesante poți învăța de la persoane din toată țara! Mult succes!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply