Am petrecut o zi minunată la Bâlea Lac

1

Alexandra-Maria Muntean, loc. Mediaș, jud. Sibiu
Dragi cititori,
Dacă doriți să vă dedicați o zi relaxării vă recomand frumusețea şi liniştea de la Bâlea Lac.
În urmă cu 2 ani am fost ultima dată la Bâlea Lac şi am rămas îndrăgostită de peisajul pitoresc, de liniştea şi frumusețea naturii virgine a Munților Făgăraş. Este un loc de vis, un loc fermecat parcă de frumusețea naturii. Noi am avut noroc pentru că am mers pe timpul verii, având ocazia de a folosi traseul Transfăgărăşan, unul dintre cele mai frumoase trasee, deoarece îți oferă prilejul de a vedea în toată splendoarea frumusețea peisajelor, fiind totodată un traseu plin de serpentine care încalecă munții pentru a ajunge în vârf, unde încă şi în ziua de azi mai zăreşti ciobanii cu turmele de oi păscând pe munții abrupți. Pe timpul iernii accesul la
Bâlea Lac se face cu telecabina pe care o iei de la Bâlea Cascadă, un alt loc mirific pe care îl poți vedea cel mai frumos din telecabină.
Ajunşi în vârful munților la Bâlea Lac am descoperit cu amuzament faptul că, deşi era început de septembrie şi căldura era încă prezentă, la Bâlea era zăpadă. Peisajul era unul de vis, ne aflam în vârful munților şi totul era superb. Lacul glaciar era limpede şi strălucitor, ceea ce ne dădea impresia că razele soarelui se oglindeau în frumosul lac. După ce ne-am luat nişte suveniruri de la tarabele sătenilor am mers să mâncăm la restaurantul situat lângă lac. Aici am descoperit că lacul este plin de bănuți aruncați de turişti pentru a le îndeplini dorințele. Bâlea Lac este cel mai frumos loc unde te poți relaxa, unde poți descoperi un loc pitoresc, liniştit în mijlocul naturii. Suntem norocoşi că avem astfel de locuri chiar la noi în țară unde indiferent de anotimp poți descoperi lucruri minunate. Iarna aici se construieşte un hotel și o biserică de gheață, cu gheață luată din lacul glaciar.
Vă recomand cu încredere să vizitați Bâlea Lac pentru a vă relaxa şi a descoperi acest loc mirific din Munții Făgăraş. Vacanțe plăcute să aveți!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Transfagarasan | Revista Practic idei

Leave A Reply