Am obținut cadouri delicate din lucruri „fără valoare“

0
Foto: Corina Maria David
Corina Maria David, loc. Măneciu Ungureni, jud. Prahova
Dragă redacție,
Mai întâi, vă explic cum din resturi de parchet, carton şi polistiren se poate face foarte uşor o căsuță pentru cel mai bun prieten al omului. Cu ajutorul câtorva scânduri se face un schelet care va reprezenta baza de pornire a cotețului. Pe acest cadru se fixează bucățile de parchet tăiate la dimensiunile corespunzătoare. Marele nostru noroc a fost că nu avem un câine de talie mare, ci unul mai mic, şi astfel am terminat treaba mai repede. Am capitonat interiorul cu polistiren şi carton, pentru a-i fi mai cald în timpul iernii.
Un alt obiect pe care puteam să-l arunc pur şi simplu la gunoi, dar nu am făcut-o, este un pahar transparent de plastic ce a devenit ulterior o candelă parfumată. Am pregătit 200 g gelatină conform instrucțiunilor de pe plic, apoi am turnat puțină în pahar. Am lăsat să se închege, apoi am pus câteva plante uscate aromatice, alt strat de gelatină şi tot aşa până am umplut paharul. La urmă am pus în centru un fir de ață mai gros şi candela a fost gata. Chiar dacă nu este aprinsă, degajă un miros plăcut în toată camera. Dacă nu aveți plante aromatice, puteți pune câteva picături de ulei aromat în gelatină.
Am lăsat la urmă lucrul pe care îl îndrăgesc cel mai mult. V-ați dat seama cu siguranță din celelalte scrisori că iubesc natura foarte mult şi o respect. Îmi place să primesc, dar şi să ofer flori, chiar dacă nu este o ocazie specială. M-am gândit ce pot face în privința acestui lucru, cum să  pot oferi celor dragi flori astfel încât să reziste cât mai mult timp. Iubesc florile nespus! Poate pentru că ele mi-au fost alături încă din primele luni de viață şi m-au ajutat să fac mai uşor primii paşi oferindu-mi siguranță, lăsându-mă să mă țin de ele sau pentru că sunt minunate …De aceea nu le pot rupe şi  prefer să le ofer cu rădăcină, pentru ca ele să nu moară. În acest scop am confecționat nişte coşulețe din caserole goale de înghețată, pe care le-am îmbrăcat cu sfoară după ce le-am dat cu aracet pentru lemn (acesta după ce se usucă devine transparent şi chiar dacă atingem zonele vizibile, el nu se vede).
Am împletit o cordeluță, care a devenit toarta coşulețului, iar în interior am pus pământ şi ghiocei cu bulb pentru a rezista mai mult timp. Aceste coşulețe le ofer cu drag acum, la început de martie.
Şi pentru că nu vă pot oferi tuturor la propriu câte un coşuleț, permiteți-mi să vi-l ofer în mod simbolic pe acesta din fotografie, alături de cele mai calde şi sincere urări de bine!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply