Am meșterit suport pentru bijuterii

2

Ștefana Ursu, loc. Horia, jud. Neamț
Dragi cititori,
Fiind pasionată de bijuterii, am cumpărat multe asemenea accesorii de-a lungul anilor. Inevitabil, cum adăugam alte podoabe „colecției“, spațiul de depozitare devenea o problemă din ce în ce mai mare. Anul acesta am început să confecționez bijuterii handmade și ulterior mi-am deschis un micuț magazin virtual.

bijuterii
Foto: Stefana Ursu
Atunci am decis că este timpul să organizez cumva toate aceste accesorii, pentru a-mi fi ușor să lucrez cu ele și pentru a nu se deteriora. Împinsă de situație, mi-am pus la încercare imaginația, realizând cu îndemânare și bani puțini un suport util. Pentru acesta am folosit: – un capac de carton de la o cutie de pantofi – material înflorat – hârtie/material/burete (eu am folosit hârtie roșie rămasă din aranjamentul unui buchet de flori) – un tub de carton (rămas după terminarea prosoapelor de bucătărie sau confecționat dintr-o coală de carton) – un tub cu soluție pentru baloane de săpun/tub de carton (mai scurt decât cel folosit mai sus) – lipici – carton colorat. Mai întâi, am învelit interiorul și marginile capacului de carton cu materialul înflorat.
Pentru suportul inelelor, am folosit hârtia roșie tăiată sub forma unor dreptunghiuri de aceeași lățime cu cea a capacului, lungimea putând fi apreciată de fiecare în funcție de înălțimea acestuia. Dreptunghiurile se fac suluri și se potrivesc unele lângă altele ocupând cam jumătate din spațiul total. Pentru suportul brățărilor, am îmbrăcat tubul cu soluție și cel de carton în material. Cele două piese se asamblează cu lipici, fiind apoi fixate de asemenea pe capac. La capetele cilindrului superior am lipit câte un cerc decupat din carton colorat. Separat, am realizat un suport pentru cercei dintr-o ramă veche de tablou, de care am prins dantelă, ca și cum ar fi pictura încadrată de ramă. De această danteluță stau acum prinse tortițele cerceilor mei. Pentru lănțișoare, am bătut cuie într-o placă de lemn pe care am atârnat-o de perete. Se poate folosi și un cuier.
Foto: Ștefana Ursu

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. Pingback: Suport pentru mărgele si cercei | Revista Practic idei

  2. Pingback: Caseta de bijuterii | Revista Practic idei

Leave A Reply