Am meșterit mărgele și globuri din staniol

0

Mirela Mărginean, loc. Bistrița, jud. Bistrița Năsăud
Stimată redacție,
Pentru că peste puțin timp sărbătorile de iarnă vor bate la ușă, elevii care activează în cadrul cercului instructiv educativ „Mâini îndemânatice” de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 2 din Bistrița, pe care îl conduc, sunt pregătiți să le întâmpine așa cum se.cuvine, cu voie bună și decorațiuni de sezon.
Chiar dacă în magazine se găsesc tot felul de decorațiuni specifice acestor sărbători, care de care mai frumoase și mai atrăgătoare, noi ne-am gândit să realizăm astfel de decorațiuni fără prea multe costuri. Fiind cititori și colaboratori fideli ai acestei minunate reviste, pe care o cumpărăm lună de lună, am văzut că acest lucru este posibil, fiind nevoie doar de imaginație și pricepere. Astfel, atunci când elevii savurau cu plăcere o ciocolată, au început să colecteze staniolul în care aceasta era învelită, gândindu-se că poate le va fi de folos cândva. Și așa a și fost. Din acest staniol elevii au rupt bucăți mici, pe care le-au mototolit, realizând un fel de biluțe strălucitoare. Apoi, cu ajutorul unui ac de cusut, le-au înșirat pe ață, acestea transformându-se în șiraguri de mărgele gata să împodobească tradiționalul brad de Crăciun. Tot cu ajutorul acestui staniol colorat, elevii au realizat și globuri pentru brad. Au învelit nuci cu staniol, apoi le-au prins un fir de ață pentru a putea fi agățate. Din resturi de material textil roșu am realizat fundițe decorative.
În timp ce lucram, le spuneam elevilor că în vremea copilăriei mele nu se găseau în magazine așa de multe decorațiuni pentru brad ca acum, și atunci eram nevoiți să ne confecționăm singuri. După ce au împodobit un brăduleț cu decorațiunile confecționate, elevii au constatat cu mândrie că acesta nu este cu nimic mai prejos decât cel împodobit cu podoabe cumpărate din magazinele de specialitate, acesta având un farmec aparte, evidențiind totodată priceperea, îndemânarea și creativitatea elevilor care l-au împodobit cu multă dragoste. Vă trimitem alăturat o fotografie pentru a vedea decorațiunile făcute de elevi. În prag de sărbători, dorim tuturor celor care fac posibilă apariția acestei minunate reviste, sărbători fericite și un sincer și călduros „La mulți ani!”.
Foto: Mirela Mărginean

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply