Am mers și noi la mare, cu cortul

2
camping
Foto: Lidia Pobirci
Lidia Magdalena Pobirci, Târgu-Jiu, jud. Gorj
Bun găsit, prieteni dragi, Am citit revista în continuare cu aceeași plăcere ca de fiecare dată. Vă scriu despre vacanța la mare.
În nr. 5/2013 mi-a plăcut reportajul realizat la familia Răduț și o felicit pe Cristina pentru preocupările pe care le are la vârsta ei, în afară de școală. O felicit și pe Corina Maria David pentru măiestria cu care decorează torturile și îi doresc să reușească să își îndeplinească visul de a deschide o cofetărie. Mai departe, vă povestesc despre vacanța pe care am petrecut-o la mare, vara trecută, cu cortul. Ideea, dar și invitația a pornit de la cumnații mei care locuiesc în Timișoara, Amalia și Ștefănel. Ei fac în fiecare an ieșiri la Dunăre cu cortul și s-au gândit să meargă și la mare la fel, cu cortul. Deși la început eu și soțul am fost puțin speriați de ideea de a sta la cort cu copiii, ei s-au arătat foarte încântați și am acceptat invitația. Înainte de a pleca la mare, am cerut informații la un camping din Mamaia despre tarifele percepute și condițiile oferite. Cu bagajele făcute și bine informați, am pornit la drum 3 familii (6 adulți și 3 copii) cu o mașină și o rulotă. Am plecat din Târgu-Jiu la ora 12 noaptea și la ora 8.00 dimineața eram la bariera campingului. Înainte de a plăti camparea, am fost invitați în camping pentru a vedea dacă suntem mulțumiți de facilitățile oferite și pentru a ne alege locul de campare, după care am plătit în funcție de numărul corturilor pe care le aveam, al persoanelor și curentul electric pentru rulotă, pentru cele 7 zile cât urma să stăm. La ora 12.00 eram cu toții în valurile mării, asta după ce am montat corturile, am umflat saltelele și am aranjat toate lucrurile la locul lor (masă, scaune, sfoara pentru rufe, valizele). Noi am fost foarte mulțumiți de condițiile din camping, am avut apă caldă la dușuri non stop, băile erau curate, copiii s-au bucurat de locul de joacă amenajat pentru ei, plaja curată cu umbrele și șezlonguri. Deși în camping era și un restaurant, noi am preferat să ne gospodărim singuri. La micul dejun copiii serveau lapte cu cacao sau cereale și batoane cu cereale, iar noi, adulții, aperitive. La prânz mergeam în Mamaia la autoservire, unde fiecare își alegea ceea ce dorea, prețurile fiind pentru toate buzunarele. La masa de seară făceam ciorbă de pește, pește prăjit, grătar, chiar și papanași. Cumnații de la Timișoara având rulotă ne-am putut bucura de frigider, butelie, grătar, nu ne-a lipsit nimic. Campingul în care am fost era ocupat în proporție de 90% de familii cu copiii, astfel că am avut liniște atât ziua, dar și noaptea. Pentru cei care nu vor să stea la cort, sunt în camping și căsuțe dotate cu frigider, televizor, aer condiționat, baie proprie. În legătură cu prețurile vă spun doar atât: noi 4 (2 adulți și 2 copii) am plătit pentru 7 zile cu cortul, cât ne-ar fi costat o singură noapte de cazare la un hotel de 3 stele, pentru că am fost la recepția unui hotel pentru a ne informa. Deci am avut o săptămână frumoasă. În final mulțumesc socrilor mei și cumnaților mei, Amalia și Ștefănel, datorită lor am avut acea vacanță la mare!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

 1. gerzsi janos

  Buna ziua. Va felicit pentru articolul scris despre campingul de la litoral. Intentionam sa petrecem concediul de anul acesta cu cortul la litora. Va rog sa precizati campingul in care ati fost, cu copii mergem si dorim sa evitam noptile pline de galagie de la cluburi sau de la diferiti petrecareti. Adresa mea [email protected]
  Va multumesc

 2. Buna,
  Puteți da mai multe detalii despre zona si costuri?
  Si noi am dori sa mergem la mare cu cortul si dorim sa fim la curent cu Cat mai multe informații!
  [email protected]
  Multumesc!

Leave A Reply