Am mărit bucătăria

0

Camelia Dogaru, sat Genuneni, Frâncești, jud. Vâlcea

Camelia Dogaru
Stimată redacție,
Revin cu un articol despre renovările făcute de noi la casa pe care o deținem și în care locuim.
Cu 18 ani în urmă eram prea tineri ca să știm să facem un proiect care să ne convină și acum. Atunci voiam doar să reușim să facem casa cât mai repede, să fie a noastră, nu ne mai gândeam și la confort. Doar acum vedem cum ne-ar fi plăcut să fie casa împărțită.
Bucătăria noastră avea 4 m lungime și 2 m lățime. Suficient, am putea spune, față de bucătăriile mici de la bloc. Dar noi nu ne mai puteam descurca toți patru în așa bucătărie. De sărbători, când primeam vizite sau la onomastice, ne descurcam greu. Am făcut planuri să mărim bucătăria și o echipă de meseriași ne-a dat soluția bună.
Am început prin a strânge materialele: ciment, bolțari, fier-beton, pietriș, nisip și scânduri pentru cofraj. După ce le-am adunat pe toate, am demarat lucrarea. În 5 zile, bucătăria era zidită și cu placa turnată.
După 12 zile, când s-a uscat placa au decofrat și apoi am luat-o de la capăt cu alte materiale, gresie, faianță, adeziv, glet, gips-carton și multe altele, care ne-au tocat de bani. S-a spart zidul care despărțea bucătăria nouă de cea veche și s-a făcut o arcadă pe care s-au montat spoturi. În bucătăria veche s-a făcut un model pe tavan care să reprezinte cerul înstelat.
Tot în bucătăria veche mi-am dorit pe colț suporturi din gips-carton pentru florile mele. Încălzim bucătăria cu lemne în soba de teracotă pe care o aveam făcută de mulți ani.
După ce toate au fost gata, s-a pus gresie și faianță, parchet și s-a zugrăvit, am făcut mobilă pe comandă, cu masă care se întinde la nevoie, scaune și colțar de bucătărie. Am montat jaluzele verticale în ton cu zugrăveala. Peste placă am făcut acoperiș, pe care l-am legat de cel al casei.
Nu știu cât ne-au costat materialele, pentru că s-au cheltuit bani pe rând, dar a costat destul de mult. Am avut ceva bani strânși, am mai cheltuit și din salariile noastre, ne-am descurcat cum am putut. După ce totul a fost gata, am uitat tot greul și toate cheltuielile. Suntem mulțumiți și fericiți că avem o bucătărie spațioasă, mare, frumoasă, modern utilată. Aici ne adunăm seara toți la masă și ne povestim tot ce am făcut peste zi la servici, la școală sau acasă.
Sper să le placă cititorilor ce am reușit să facem, dar fără 25.000 lei nu poți începe o lucrare ca a noastră.
Multe realizări pe toate planurile vă doresc tuturor!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply