Am izolat și noi pereții externi ai apartamentului

1

ionita6Florin Ioniță, loc. Târgoviște, jud. Prahova
Dragi prieteni,
Dacă aveți puțin talent și ceva îndemânare, chiar dacă nu sunteți meșter în domeniu, puteți realiza o izolare termică de excepție și cu bani puțini.
Pentru o izolare termică eficientă – 12 mp de pereți externi (sufragerie + dormitor) ai unui apartament cu 2 camere, am folosit polistiren extrudat de 2 cm, pentru a nu lua prea mult din spațiul camerei. Apoi plasa pentru aceeași dimensiune și adeziv (la această suprafață, am avut nevoie de 3 saci de 25 kg). Polistirenul l-am aplicat foarte ușor, fără dibluri de susținere. Cu puțină îndemânare, reușești să aplici și plasa în mod uniform. La pervaz (stânga, dreapta și partea de sus a geamului) am pus polistiren de 6 mm, fără plasă, deoarece se îmbină perfect cu plasa colțarului. Faianța de pe pervaz nu am îndepărtat-o, îmbinând-o cu un profil polistiren alb lipit cu silicon după gletuire, economisind astfel bani. Apoi am lăsat aproape două zile să se usuce bine, cu geamurile deschise, timp în care am curățat zona. După dubla aplicare fină a gletului, nici nu a fost nevoie de șmirgheluire, decât pe la colțuri și pervaz. După finisare, la acest perete am folosit o vopsea lavabilă în contrast cu restul camerei. Toată această operațiune rapidă și curată, efectuată de mine, a durat 4 zile, nu a costat decât 195 lei și – conform specialiștilor – am câștigat cel puțin 4-5 grade Celsius, în fiecare cameră.
Important este să vrei să faci o schimbare, pentru tine și pentru confortul familiei tale, iar celelalte: idei, inspirație, dorință de muncă și ceva bani ca să pui în aplicare planul.
Vă doresc mult succes în noul an!
Materiale FOLOSITE:
-polistiren extrudat, de 2 cm, 12 mp + plasă – 110 lei;
-adeziv,  3 saci a câte 25 kg – 42 lei;
-5 colțare cu plasă pentru polistiren – 9 lei;
-glet 1 sac a 25 kg – 23 lei;
-șmirghel granulație medie, 50 cm – 1 leu;
-profil polistiren alb pentru pervaz, 2,5 m – 2 lei;
-silicon de îmbinari – 8 lei.

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Am izolat apartamentul | Revista Practic idei

Leave A Reply