Am izolat podeaua dormitorului

1
izolatie podea
Foto: Ghiorghiță Ilieșe
Ghiorghiță Iliese, loc. Arbore, jud. Suceava
Dragă redacție,
Pentru că în dormitor era rece, cu toate că avem sobă, am decis să fac unele modificări.
Prima dată am scos mobila din dormitor, am luat tot de pe podea. După  ce camera a fost goală, am început prin a scoate podelele (dușumeaua), pentru că erau puse pe nisip (fixate în șipci). Am pus jos, pe toată suprafața camerei, folie de plastic ca să nu mai pătrundă umezeala din pământ. Apoi am turnat o șapă de 10 cm, și am lăsat-o să se usuce bine. Durează un pic mai mult din cauza foliei.
După ce s-a uscat, am început să izolez pe jos. Am procedat așa: am cumpărat smoală (la o cameră de 4 pe 4 m îți trebuie cam 10 kg) pe care am încălzit-o într-un cazan afară pe pirostrii. Între timp am pregătit cartonul asfaltat, am măturat bine șapa și am dat o amorsă cu motorină pentru a se lipi bine smoala. Pe urmă am punctat din loc în loc cu smoală și am lipit cartonul asfaltat pe toată suprafața camerei. Am pregătit leațuri de 5 cm grosime și 5 cm lățime și le-am prins cu smoală pe cartonul asfaltat, distanța între leațuri am lăsat-o de 50 cm. Între leațuri am pus polistiren de 3 cm, prins de asemenea cu smoală. Apoi am pus podelele pe leațuri în cuie sau holzșuruburi.
Pe urmă am scos tocurile ferestrelor din lemn pe unde mereu venea frig și le-am înlocuit cu unele de termopan. Am făcut glafurile la geamuri și am zugrăvit cu vopsea lavabilă. Pereții exteriori i-am izolat cu polistiren ca să nu se mai piardă căldura prin această zonă. Acum dormitorul este foarte călduros și sunt foarte mulțumit de investiții. Și podeaua e caldă grație izolației bune.
Poți să faci ca mine dacă ai o casă friguroasă și n-o să-ți pară rău! Felicitări celor din redacție și colaboratorilor revistei și numai bine!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Buna ziua,am si eu o mare problema,cine ma poate ajuta sau macar sa-mi dea o idee…..am achizitionat de curand un apartament prin programul prima casa,blocul este construit din placi,iar in sufragerie am vazut niste pete pe tavan,care am aflat de curand ce de fapt sunt pete de rugina,nu de la ceva ce a sarit pe tavan.Initial,cand am vizionat apartamentul,nu am observat acest “detaliu”…Din ce am inteles,chiar daca se da un strat de glet sau ceva de genul acesta,rugina va iesi in continuare….Intrebarea este pot scapa cumva de aceste pete sau va trebui sa zugravesc la 2-3 luni tavanul?
    Va multumesc.

Leave A Reply