Am înmulțit violetele

1

Ana-Maria Hrițuleac, sat Sici, com. Pericei, jud. Sălaj
Dragă redacție,
Revistele Practic m-au ajutat de când le-am descoperit, atât la lucrările din casă cât și la cele din grădină și, nu în ultimul rând, datorită lor am descoperit cum trebuie să îngrijesc florile.
Am admirat și iubit din copilărie florile și plantele, dar nu întotdeauna am știut cum să le îngrijesc. Locuiesc la casă și mi-am dorit să am plante și flori atât în curte, cât și în casă, dar nu o dată mi s-a întâmplat să pierd câte o plăntuță sau chiar o floare care brusc avea o problemă. Așa că în urma multor articole apărute în revistele Practic am reușit să-mi îngrijesc florile fără a mai avea surprize neplăcute. Le-am cultivat după sfaturile din articole și am reușit să am flori frumoase și sănătoase, așa cum mi-am dorit mereu. Atașez scrisorii mele o fotografie cu două dintre plantele des întâlnite la persoanele iubitoare de flori: violeta de Parma și hibiscus.
Cele două violete sunt obținute din butași de frunze, după cum am învățat din revistă. Mulțumesc tututor acelora care ne-au dat sfaturi și amintesc câteva dintre articolele care mi-au fost de un real folos în îngrijirea violetelor de Parma și a hibiscusului. În nr. 12/2006, doamna Cornelia Constantin din București, la pag. 83-86, ne explica tot ce ar trebui să știm despre îngrijirea violetelor și nu o dată am revenit la acel articol. În nr. 8/2008, la pag. 88-89, doamna Mariana Militaru ne-a învățat cum să înmulțim violetele. Aș putea să enumăr multe articole interesante, dar vă spun că violeta de Parma preferă temperaturi de 20-22 grade Celsius și spații cu multă lumină filtrată, nu se ține în bătaia directă a soarelui, fiindcă i se ard frunzele. Eu ud violetele în farfurioară, iar la 2-3 săptămâni le pun în apă îngrășământ cu fosfor și potasiu.
Apa folosită la udarea plantelor trebuie să aibă temperatura camerei și să fie dedurizată. Hibiscusul este o plantă minunată care anul trecut m-a răsplătit cu o înflorire bogată, floarea are o durată efemeră, dar acest lucru este compensat de apariția altora noi. Florile duble au apărut la extremitățile lăstarilor. Am cumpărat hibiscusul de la o expoziție florală și am avut surpriza ca florile să fie două culori diferite: roz dublu și oranj dublu. Am cumpărat planta știind că nu o dată în paginile revistelor Practic am citit articole în care puteam găsi amănunte despre nevoile ei, altfel nu aș fi cumpărat o plantă pe care nu o știam îngriji, deși m-a fermecat. Mulțumesc pe această cale tututor cititorilor care au avut bunăvoința de a ne împărtăși din cunoștințele acumulate. Vă doresc cât mai multe apariții ale revistei și cititori fideli!
Foto: Ana-Maria Hrițuleac

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Cum inmultesti violetele | Revista Practic idei

Leave A Reply