Am închis o terasă

0

Natalia Neagu, loc. Stoenești, jud. Argeș
Dragii mei,
Răsfoind toată colecția revistelor Practic Idei, am găsit și aplicat multe dintre ideile prezentate în aceasta.

terasa inchisa
Foto: Natalia Neagu
Aveam terasa acoperită, dar nu era și închisă în partea din față și era foarte frig iarna și când bătea vântul. De aceea am hotărât împreună cu soțul s-o închidem. A văzut într-o revistă Practic și a aplicat imediat. A costat doar materialul: fibră de sticlă dreaptă, transparentă, care se vinde la val și care a costat 245 lei, iar restul: ferestre, geamuri, ușă, șipci din lemn, au fost luate din gospodărie. Manopera a fost făcută de către soțul meu, pe care l-am ajutat cât am putut. Mulțumesc pentru idee!
Aveam 6 pahare cu picior de care mă cam plictisisem și văzând într-un număr mai vechi al revistei niște sticle îmbrăcate în hârtie și aracet, m-am gândit să încerc și am reușit. Se pot ocoli etichetele de pe sticle, care sunt deosebite, dar se pot îmbrăca și etichetele. După ce s-a dat cu pasta de hârtie igienică umezită, amestecată cu aracet pe obiectele pe care dorim să le îmbrăcăm, se lasă să se usuce, iar apoi se vopesc cu un baiț de lemn colorat sau transparent. Cei ce le-au văzut au apreciat modelul. În cauciucuri, în primăvară am cultivat fasole și mazăre. Le-am pus aliniate pe lângă gardul de plasă, orientate spre sud și le-am umplut cu pământ de mușuroi de cârtiță, le-am lăsat vreo 2 săptămâni să se așeze bine pământul și apoi le-am semănat. Recolta a fost bunicică.
După recoltarea fasolei și a mazărei am pus pe data de 7 iulie semințe de ridiche neagră. Mai cultivasem în cauciucuri trandafiri sub sticlă, leuștean, pătrunjel, garofițe și arătau bine. Aveam un mic hol din spatele casei, de 3 m pe 1,20 m, pe care l-am închis în lemn, partea de jos și în ferestre, partea de sus pentru a fi un adăpost bun pentru florile pe care nu le mai duc în beci. Pereții sunt izolați cu polistiren și gletuiți, iar pe jos am pus gresie, care se întreține ușor, la geamuri am pus perdele. Pentru flori soțul a făcut un pervaz, din niște resturi de lambriu imitație de lemn, de la o altă lucrare. Sper ca aceste idei să inspire allți cititori. Multă sănătate!
Foto: Natalia Neagu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply