Am grijă să administrez florilor mele doar apă fără clor

2

Mihaela Bece, loc. Medgidia, jud. Constanța
Stimată redacție,
Revin cu o scrisoare, de data aceasta despre plantele mele dragi de casă, dar nu le uit pe cele de grădină.
Aș dori ca din experiența pe care am căpătat-o în legătură cu florile, să împărtășesc câteva rânduri și altor cititori ai acestei reviste. Am mai multe soiuri de plante, fiecare având felul ei de îngrijire. Am trandafiri japonezi, 3 feluri: roșu simplu, roșu bătut și galben. Aceștia preferă o temperatură de 10-15 grade Celsius, să nu fie aerul uscat în încăpere și să fie udați o dată pe săptămână. Eu iarna nu le aplic în-grășământ, le pun abia în luna aprilie un căpăcel de Vita Flora la 2 săptămâni.
Am Spathiphyllum (Crinul păcii). Acesta vrea duș pentru a nu se usca frunzele și o temperatură de 10-15 grade Celsius. Am ficuși elastica de două feluri. Și lor le plac dușurile de apă și o temperatură de 10-15 grade Celsius. Crinii merg la iernat în beci. Am trei culori: alb cu roșu, portocaliu și roșu. Le administrez îngrășământ, un căpăcel la 2 săptămâni, pentru a înflori în martie-aprilie. Am filodendron despre care nu știam că face flori. Am citit un articol în Practic Idei scris de doamna Letiția Răduț, de unde am aflat că înfloresc și m-am bucurat foarte mult de rândurile scrise de dumneaei. Am gloxinii de patru culori, care sunt în repaus. Lor nu le pun îngrășământ. Mușcatele sunt în beci la iernat. Mai am ferigă, campanule albe și albastre și achimenes, care și ele sunt în repaus. Ele nu necesită iarna lumină și nu ocupă loc mult. Vara sunt o frumusețe. Pot să spun că mă mândresc și cu arbore de cauciuc, leandru și brăduț de cameră.
Florilor mele nu le pun apă direct de la robinet. O țin în sticle fără dop câteva zile, să se evapore clorul din apă, și abia apoi ud florile cu ea. Le fac dușuri cu apă pentru a nu li se usca frunzele și mai ales să nu aibă dăunători, le stropesc preventiv cu Mospilan, la 8 litri de apă un plic. Le doresc cititoarelor revistei flori frumoase și să treceți toate plantele cu bine peste iarnă.
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. Pingback: Cu ce alini durerile reumatice | Revista Practic idei

  2. Pingback: Ficus | Revista Practic idei

Leave A Reply