Am grijă la nevoile plantelor de terasă

1
Foto: Mihaela Petroi
Mihaela Petroi, Constanța
Dragi cititori ,
Vreau să vă prezint plantele mele. Eu iubesc plantele de terasă pentru rezistența lor la soare.
Curtea mea este împărțită în două,  o parte cu soare unde îmi țin leandrii, bougainvillea, callistemonul, plumbago și citricele, iar a doua parte unde am umbră și țin mușcatele, begoniile, fucsiile, hibiscușii, lantana, abutilonii etc. Este crucial să țineți cont de preferințele plantelor pentru expunere la soare și umiditate, mai ales pe timpul verii când soarele arzător le poate usca pe cele mai sensibile dintre ele. Dacă aveți posibilitatea, le puteți împărți pe trei zone: cu soare, umbră și semi-umbră.
Pentru că toată vara a fost foarte cald, am avut grijă să ud de 2 ori pe zi plantele, dimineața și seara și să le pun o dată pe săptămână îngrășământ.
Am folosit 3 tipuri de îngrășământ, printre care și unul bio, care le accelerează în mod natural creșterea și înflorirea.
Venind în vizită sau văzând poze în revistă, multe persoane se minunează de frumusețea leandrilor și cum primesc adesea întrebări legate de înmulțirea acestei plante, împărtășesc cititorilor metoda mea.
În primul rând, lăstarul se taie de la încheietură sau la 1-3 mm sub un nod al lăstarului, care nu-i ierbos, ci puțin lemnificat. Butașul trebuie să măsoare între 10-20 cm. După tăiere, se plantează în substrat ușor cu puțin nisip sau în pastilă de turbă. Eu plantez în pastile, pentru că astfel obțin rezultate mult mai bune. Înmulțirea leandrului se face pe tot parcursul anului, dacă aveți condiții de 16-20 grade Celsius, altfel nu se prinde.
Sper să vă ajute acest articol și să aveți rezultate bune. O toamnă frumoasă vă doresc!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Suport de reviste | Revista Practic idei

Leave A Reply