Am folosit săpunul de sare

2

Georgeta Teodorescu, București
Dragă redacție,
Cu ceva timp în urmă, am cumpărat un produs absolut natural, este vorba despre săpunul de sare care, folosit într-un anumit fel reglează valoarea pH-ului pielii corpului, ajutându-ne să remediem efectele stresului cotidian sau chiar să vindecăm anumite forme de boală.
Săpunul de sare este de fapt un bloc de sare tăiat şi şlefuit în formă de săpun (de aici şi denumirea lui), nu conține niciun fel de conservanți sau aditivi chimici, este 100% cristal de sare din mină. Este bun pentru orice tip de piele (grasă, uscată), hidratează pielea şi reglează producerea de sebum.
Săpunul de sare se foloseşte astfel:

  •  după duşul zilnic sau baie cu săpun obişnuit, pe pielea udă aplicăm/plimbăm săpunul de sare pe tot corpul sau numai pe zonele care ne interesează şi lăsăm să se usuce cam zece minute până vedem sarea uscată pe piele, apoi scuturăm cu mâna sau cu un prosop uscat sarea de pe piele. Abia după aceste zece minute începe producerea de sebum. Dacă simțim că pielea strânge, ne ungem cu ulei vegetal, în niciun caz nu aplicăm pe piele lapte de corp, creme sau alifii care dereglează producerea de sebum. Eu folosesc uleiul de migdale dulci presat la rece (de la Plafar) care intră repede în piele, nu lasă pielea grasă, este anticelulitic şi nu în ultimul rând este foarte asemănător sebumului uman. Săpunul de sare poate fi folosit şi pe pielea uscată, dar întotdeauna curată, udăm cu apă de la robinet săpunul de sare şi-l aplicăm pe piele în zonele cu probleme. Indiferent de metoda folosită (pe pielea udă sau uscată), ne ajutăm în caz de nevoie doar cu ulei vegetal.
  • după terminarea treburilor casnice care implică diverşi detergenți chimici, dăm pe mâinile ude cu săpunul de sare pentru a obține hidratarea şi catifelarea pielii.
  •  se recomandă pentru ten cu acnee, coşuri, puncte negre.
  • după bărbierit se aplică săpunul de sare în loc de loțiune după ras.
  •  pentru herpes, ciupituri de țânțari, albine, insecte se aplică săpunul de sare pe locul cu pricina de mai multe ori pe zi.
  • pentru transpirație la subraț se aplică săpunul de sare în loc de deodorant, opreşte înmulțirea bacteriilor răspunzătoare pentru mirosul neplăcut.
  • pentru tratarea celulitei, eczemă, psoriazis, foliculită, furunculi, ciuperci se aplică săpunul de sare pe zonele cu probleme timp mai îndelungat. Nu se aplică săpun de sare pe zone cu răni deschise. Eu folosesc săpunul de sare în zonele corpului predispuse la celulită, după zece minute scutur sarea uscată şi mă ung cu ulei de migdale dulci care are şi el efect anticelulitic. Am observat că pielea este mai hidratată, catifelată, are un luciu plăcut şi este mai fermă. Am oprit din evoluție un început de herpes care-mi apăruse la gură pe buza superioară, băşicuțele s-au uscat repede şi în trei zile locul s-a vindecat complet, fără urme sau pete inestetice. Deşi folosesc diverse deodorante preparate de mine în casă din ingrediente naturale, de care sunt tare mulțumită, am testat şi săpunul de sare în loc de deodorant şi e foarte bun. După utilizare, săpunul de sare se păstrează într-un loc uscat. Multă sănătate!

Foto: Georgeta Teodorescu

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. Pingback: Sapun de casa | Revista Practic idei

  2. intr-adevar,este f bun. eu il folosesc pentru psoriazis si observ pe fiecare zi ca este net superior cremelor si preparatelor cu cortizon recomandate de medici. dam sute de RON pe consultatii si produsele foarte scumpe recomandate de medici,cand acest sapun de sare este f ieftin si f eficient.

Leave A Reply