Am finisat bucătăria cu 5.000 lei

0
masa
Foto: Mariana Onica
Mariana Onica, loc. Peceiu, jud. Sălaj
Dragă revistă,
Din toamna anului trecut mă bucur de confortul unei bucătării mari, luminoase și spațioase, așa cum necesită o familie mare ca a mea formată din 7 membri (eu, soțul, soacra, cei doi copii ai noștri și două fetițe pe care le am în plasament).
La începutul lunii septembrie bucătăria era doar tencuită cu primul strat. Această operație a făcut-o soțul meu cu puțina experiență pe care o are, însă cu determinare și mult curaj. Geamurile termopane și ușile fuseseră montate cu un an înainte.
Pentru început am cumpărat materialele necesare: 400 lei a costat tinciul pentru finisat interiorul, 2.500 lei au costat gresia, faianța și adezivul, 1.560 lei au costat spoturile amplasate în cele două arcade, întrerupătoarele și prizele (acestea din urmă fiind 4 la număr pentru că am considerat că o bucătărie modernă are nevoie de mai multe prize), iar cu 150 lei am achiziționat vopseaua lavabilă gata colorată.
Pentru manopera lucrării am plătit aproximativ jumătate din preț, deoarece această lucrare a fost executată de cumnatul și fratele meu.
Aplicarea unui strat de tinci pe pereți a fost prima operație cu care au început cei doi lucrarea, au verficat apoi dacă suprafața unde urma montată gresia este plană, aceasta în cele din urmă a avut nevoie de nivelare cu o șapă mai subțire. După ce șapa s-a uscat bine a urmat apoi montarea cu migală a faianței și a gresiei. Soțul meu a instalat spoturile, prizele și întrerupătoarele.
Cei doi meșteri din familie au dat apoi pe pereți cu lavabila, pe care am cumpărat-o gata colorată. Pentru pereți am optat pentru un rozaliu, iar arcadele le-am vopsit într-un ton mai închis.
Bucătăria mea măsoară 4/5 m, în spatele arcadei mari intenționez să așez o mobilă făcută pe comandă, în spatele arcadei mici am montat chiuveta și aragazul, iar în partea din față a acesteia am amenjat un spațiu de depozitare pentru alimente de 1,10-1,40 m. Acestei cămări i-am montat o ușă pliantă, deoarece este mai practică și totodată am economisit spațiu.
Pe ansamblu am parte de o bucătărie așa cum am visat-o, însă mai urmează ultimul pas, achiziționarea mobilierului și doresc să vă fac părtași și la cea din urmă investiție, așa că promit să vă trimit fotografii și cu ceea ce am ales. Pe curând!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply