Am făcut jardiniere din cauciucuri

2
Foto: Cătălin Pădure
Cătălin Pădure, loc. Dârza, Crevedia, jud. Dâmbovița
Stimați cititori,
Vă explic cum să faceți jardiniere din cauciucurile uzate de la mașină.
Pentru confecțio-narea unei jardiniere de acest gen, se procedează astfel: se înlătură cele două inele interioare, prin tăierea acestora, deoarece acestea conțin sârmă oțelită. După aceea, se trasează cu o cretă conturul viitoarelor „petale de cauciuc”, împărțindu-le egal, apoi se taie după trasaj (de menționat că pentru tăiere am folosit un „cuțit de cizmar”, dar la fel de bine se poate confecționa un cuțit dintr-o bucată de pânză folosită la fierăstrăul mecanic).
După tăierea „petalelor”, cauciucul astfel rezultat se va întoarce pe dos – mai precis partea interioară a cauciucului va veni la exterior, iar „petalele” se vor etala în exterior, partea de jos, (nefiind crestată) va rămâne în interior, ajutând astfel la fixarea pământului din jardinieră. În funcție de mărime, cauciucul va fi mai uşor sau mai greu de întors, fiind necesară a doua persoană.
După amplasarea acestuia în grădină, se va umple cu pământ şi, în funcție de fantezia fiecăruia, se vor planta plante perene, anuale sau combinate – pentru un plus de veselie, aceste „petale de cauciuc” pot fi vopsite în culori vii,  pe timpul iernii fiind însuşi jardiniera o floare.

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. foarte frumos! chiar ma intrebam cum se fac acele petale de cauciuc :) am o intrebare: cum faceti gaura in cauciuc ca sa se scurga apa(ma refer la cele care se vor aseza in picioare), cu ce taiati cauciucurile in jumatati? e nevoie de ceva special? multumesc!

  2. Pingback: Reciclarea cauciucurilor | Revista Practic idei

Leave A Reply