Am făcut coronițele din sfoară

2
Foto: Gabriela Done Toderaș
Gabriela Toderaș-Done, Solca, jud. Suceava
Stimată redacție,
Vă mulțumesc pentru publicarea scrisorii mele în Practic-Idei nr. 1/2010, p. 16. Vă promiteam că voi reveni și mă țin de cuvânt.
De data aceasta vă împărtășesc pasiunea mea de a confecționa ornamente din sfoară folosind tehnica macrameului pe care am învățat-o citind paginile revistei Practic-Idei (nr. 6/2005). Așa am realizat împletituri reușite care au fost apreciate de cei care le-au văzut. Tot din paginile acestei reviste am învățat să fac pitici din sfoară (nr. 10/2003), poșete, suporturi pentru ghivecele de flori și coronițe, care sunt preferatele mele. Vă trimit o fotografie cu ele.
Tehnica necesară confec­ționării coronițelor nu este complicată. Pe un suport de sârmă fac, din sfoară groasă, noduri plate duble. Capetele de sfoară rămase se prind pe spatele lucrului. Din sfoară subțire fac o țesătură pe care apoi lipesc spice, crenguțe ondulate, conuri mici, scaieți, scoici, imortele. Toate acestea le adun din timp, le pun la uscat și apoi le folosesc. Florile de pai, imortelele, le cultiv cu mare dragoste.
Aceste ornamente au fost apreciate de cei care le-au văzut. Mi-am propus să organizez o expoziție cu aceste lucrări, dar și cu altele.
Speranța mea este ca aceste lucrări să-mi poată aduce în timp și un oarecare venit. Numai bine!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. Pingback: Coronita textila | Revista Practic idei

  2. Pingback: Sfoară îmblânzită | Revista Practic idei

Leave A Reply