Am decorat masa de Paște

1
Foto: Angelica Nistor
Angelica Nistor, Baia Mare, jud. Maramureş
Dragă redacție,
Ce repede a trecut timpul! Parcă mai ieri a fost Crăciunul şi uite că acum a trecut şi Paştele, iar primăvara este aproape de final.
Întotdeauna de Paște încerc să decorez cât mai frumos casa și, în special, masa de sărbătoare, folosind diverse obiecte frumoase și ieftine, pe care le combin într-un mod inedit. Pe lângă acestea, nu lipsesc florile de primăvară: lalelele și narcisele. Cu parfumul lor, parcă îți amintesc să te bucuri de primăvară și să lași orice grijă deoparte.
Pentru acest an, m-am preocupat în special de cromatica decorațiunilor. Am aşezat o vază cu flori pe un voal galben pe care am pus buburuze de ciocolată, ouă, iepuraşi. Acestea sunt ieftine și se găsesc la orice supermarket, dar au un efect deosebit datorită hârtiei în care sunt împachetate. În altă vază, am pus câteva crenguțe de copac, pentru un plus de naturalețe și verdeață. Printre ele am pus lalele şi narcise, iar de crenguțe am agățat ouă colorate.
Nu este nevoie de cine știe ce efort în decorarea mesei: câteva crenguțe de cireş, câteva luşcuțe şi imediat e gata o vază cu un aspect de primăvară minunat.
Alte obiecte ieftine și la îndemână care se pot folosi în combinație cu diverse materiale pentru a obține decorațiuni inedite sunt fluturașii de hârtie sau plastic care se găsesc în librării sau la magazinele de bricolaje. De obicei, sunt în seturi ce conțin fluturași de diverse mărimi și culori.
Dintr-un astfel de set am folosit 3 fluturași, pe care i-am pus pe un suport colorat, alături de o lumânare sub formă de ou colorat. Spectacolul de culoare a fost excelent.
Nu mă opresc doar la a decora masa cu diverse obiecte, ci am acordat și prăjiturilor o atenție deosebită, pe care le-am ornat cât mai frumos, încercând să le păstrez aspectul și atunci când le-am tăiat și le-am servit oaspeților.
Desigur, cum am pregătit decorațiunile, așa am pregătit și delicatesele, cu grijă și atenție, deoarece am vrut ca totul să fie proaspăt și de calitate.
Știm cu toții cum sunt dulciurile din comerț și că trebuie să ne ferim de ele, mai ales când avem copii mici, cum este și cazul meu.
Vă doresc să aveți spor în tot ceea ce faceți și multă sănătate, iar tuturor creștinilor le spun “Hristos a înviat!”.

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Curățenia pe primul loc | Revista Practic idei

Leave A Reply