Am decorat cu lucruri făcute de mine

0

Georgeta Teodorescu, București

Georgeta Teodorescu
Dragă redacție,
Pentru fiecare sărbătoare din familie, în afară de preparate culinare, lucrez cu drag câte ceva deosebit, care să poarte amprenta specifică acelui eveniment.
Primul ornament pe care vi-l prezint este o coroniță. Dintr-o bucată de polistiren am decupat un cerc pe care l-am îmbrăcat cu iarbă decorativă. Pe diverse materiale colorate am desenat cu creionul flori, ciupercuțe, frunze, apoi, cu ac şi ață, le-am împodobit cu mărgeluțe colorate. Din panglică de organza cumparată de la mercerie am făcut fundițe. Când toate au fost gata, le-am fixat pe coroniță cu lipici. Coronița poate fi aşezată în mijloc pe masă, pe o etajeră alături de alte obiecte cu specific asemănător sau oriunde credeți că se potriveşte mai bine.
Pentru cartonaşele decorate, pe o foaie de carton alb am desenat cu creionul diferite forme geometrice apoi, cu foarfeca specială cu zimți am tăiat pe contur. Pe fiecare cartonaş am lipit abțibilduri colorate şi, cu creioane cu sclipici, le-am dat mai multă strălucire. Cartonaşele pot fi ataşate cu un şnur de pachețelele cadou oferite la zile de naștere sau pot fi puse pe masă în fața fiecărui tacâm.
Desigur, tehnicile descrise se pot aplica pentru realizarea unor decorațiuni cu orice tematică, gen sosirea primăverii, sărbătorile creștine, aniversări etc.
În încheiere, vă mulțumesc pentru atenția pe care ne-o acordați nouă, cititorilor acestei reviste minunate, că ne încurajați să participăm la multe concursuri frumoase şi ne premiați.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply