Am dăruit gulere textile cu aplicații

0
poppel claudia-gospodina harnica-1
Foto: Claudia Poppel
Dragi prieteni,
Tuturor cred că ne place să primim sau să oferim cadouri sau mici atenții, care să ne bucure și să ne încânte privirile, dar cum banii sunt puțini, nu ne permitem să facem daruri așa de des precum ne dorim, decât dacă ne aventurăm să le confecționăm singuri.
Claudia Poppel, loc. Hunedoara
Am găsit un mod mai ieftin de a face bucurii celor dragi, colegelor și prietenelor mele, dăruindu-le ceva aparte și totodată modern. Am remarcat că sunt foarte la modă gulerele textile care au tot felul de aplicații pe ele.
Inițial am început să con-fecționez câteva gulere pentru fiica mea, apoi dându-mi seama de efectul pe care l-au produs în rândul prietenelor și colegelor ei, m-am gândit că tot se apropie sărbătorile de iarnă și că bucuria de a primi un cadou este la fel de mare (cel puțin pentru mine), ca bucuria de a oferi un cadou. Și cum mie chiar îmi place să fac cadouri când pot, m-am pus pe treabă.
Gulerele le-am obținut de la bluzele și cămășile mele la care am renunțat. Am primit și de la câteva prietene gulerașe, din mătase, din stofă și din pânză. Aceste gulere le-am ornat cu câteva paiete, mărgele și ștrasuri dându-le o nouă formă și o înfățișare modernă – zic eu.
Foarte frumoase și de un efect maxim sunt și colierele con-fecționate de mine din mărgele, paiete, dantelă, flori (con-fecționate din mătase), piele, scoici și fetru. Aceste accesorii elegante și de efect pot întregi ținuta de ocazie a fiecărei femei.
O poșetă banală, roșie și destul de mică am transformat-o într-una de sezon (pentru sezonul ăsta rece care nu se mai termină), îmbrăcând-o într-o bucată de blană roșie. Este modernă și totodată este un unicat.
Fiindcă tot v-am scris despre poșetă, vă mai prezint încă una. Dintr-o dantelă am decupat florile, gândindu-mă să le aplic pe o bluză, dar după ce am terminat operațiunea de decupare mi-am dat seama că aș putea realiza și altceva din florile albastre scoase din bucata de dantelă. Urmând exemplul poșetei din blană am început să mai îmbrac o po-șetă de culoare albă pe care o aveam. Am cusut floare lângă floare și floare peste floare. Le-am și lipit între ele pentru o mai mare siguranță.
Pe florile aplicate în față am cusut perle albe, mici și delicate. După terminarea poșetei văzând că mai am flori le-am calculat, împărțit și aranjat în așa fel încât să îmi iasă și un colier, dar și o brățară, realizând astfel un set complet și unicat.
Pentru realizarea acestora am lipit floare lângă floare și apoi le-am cusut între ele. Am aplicat perluțe mici și albe pe mijlocul fiecărei flori, apoi am prins un șnur dintr-un material transparent, în așa fel încât să nu contrasteze foarte mult cu delicatețea mătasei.
poppel claudia-gospodina harnica-2
Foto: Claudia Poppel
 
Pentru brățară, florile au fost insuficiente, dar m-am descurcat – am înlocuit florile lipsă cu perle. Fiecare floare și perlă este cusută pe o bucată de elastic sub formă de cerc, la dimensiunea mâinii, astfel încât să nu mai fie necesar un alt mod de prindere al acesteia pe mână.
În concluzie aș putea spune că piesele din acest set sunt piesele mele de rezistență din cadrul acestui capitol.
 
Aprecierea o las la latitudinea cititorilor revistei Practic. Eu sper doar că am dat o idee celor care iubesc să ofere cadouri și sunt înconjurați de oameni dragi față de care vor să își exprime aprecierea. Să nu uităm că urmează sărbătorile dragostei în această lună, în martie avem Ziua Femeii, iar în aprilie Paștele, deci ocazii de cadouri tot vor urma și este bine să fim pregătiți din timp cu un mic cadou personalizat.
Dacă nu aveți materialele în casă, recuperate de la haine la care ați renunțat, puteți cumpăra de la mercerie. La majoritatea se găsesc flori de pânză, dantelă și mătase de diverse dimensiuni și culori, ștrasuri și tot felul de aplicații ce pot fi folosite la personalizarea gulerelor, genților sau colierelor.
Nu-mi rămâne decât să vă urez spor la muncă și ne auzim în primăvară!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply