Am croșetat singură o cuvertură colorată

1

Stela Croitoru, loc. Bârlad, jud. Vaslui
Dragă redacție,
Vă scriu din nou, după o mică pauză. M-am decis să revin să vă împărtășesc cum am realizat o cuvertură din rozete.
Îmi place și apreciez lucrul de mână. În casa părintească păstrez cu sfințenie acele lucruri de o valoare inestimabilă, făcute de mine și mama, care a fost în tinerețe țesătoarea satului, de fapt a împletit, brodat, croșetat etc. Cel mai mult mi-a plăcut să brodez; la vârsta de 12 ani am câștigat primii bani, am brodat la o consăteancă brizbrizuri la geamuri. Din resturi de PNA rămase de la carpete, pulovere, am un pled croșetat de mama, din 20 de rozete ce acoperă cu el zestrea.
Am cumpărat suluri de multe culori, să croșetez o cuvertură din rozete. Inițial am vrut să dau de lucru mamaiei, care cu mâinile ei dibace mai meșterește câte ceva la cei 93 de ani, chiar îmi promisese că o va realiza dânsa. Când am adus materia primă, s-a răzgândit, spunându-mi că dacă îmi place și îmi trebuie, să o fac eu. Nu eram as în ale croșetatului, doar am făcut șnur din macrame pentru lanset, pămblicuțe, cordoane, lucruri mici, cred că m-a pus la încercare. Am pornit la treabă, a fost mai greu la prima rozetă, apoi am prins curaj. Au intrat 12 suluri a 6,5 lei sulul pentru 92 de rozete. De montat a fost mai greu. Am aranjat o pătură pe jos și am intercalat fiecare rozetă cu culori diferite, le-am însăilat între ele, apoi cu fir negru le-am unit, la fel cu conturul fiecărei rozete.
Vă mulțumesc pentru premiul acordat articolului despre milieurile cu iconițe. Vă urez toate cele bune și multă sănătate și inspirație tuturor!
Foto: Stela Croitoru
 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Este foarte frumoasa.Unde pot gasi un site in care se explica tehnica de lucru? N-am mai crosetat de foarte foarte multi ani (din liceu)si nici atunci nu aveam prea multa indemanare !

Leave A Reply