Am croșetat flori duble pe care le ofer celor dragi ca mărțișoare

1

tuta gospodinaMarilena Tuță, loc. Baldovinești, jud. Olt
Dragă redacție,
Vă mulțumesc foarte mult pentru articolul pe care mi l-ați publicat și pentru premiul pe care l-am primit. Revin cu alte idei „practice”.
De data aceasta vă prezint o idee care mie mi se pare destul de bună, mai ales că suntem în plin sezon al mărțișoarelor.
Admirându-mi gentuța mea cea dragă, mi-a venit ideea de a face niște floricele pe care să le ofer cadou mamei, soacrei și cumnatelor mele, de 1 martie. Mie mi se par foarte drăguțe și nu sunt greu de realizat. Se lucrează cu o croșetă mai groasă și ață tot groasă. Se începe făcând din ață un fel de nod, dar nu se strânge, rămâne ca o buclă, și de jur împrejurul ei se lucrează 10 piciorușe simple. Apoi se strânge ața și piciorușele iau formă de cerc, în mijloc nerămânând niciun fel de loc. Apoi urmează petalele, unde s-au terminat piciorușele se lucrează 2 cocleți (ochiuri), apoi se fac 3 piciorușe duble, ultimul picioruș fiind din 4 cocleți și se introduce croșeta mereu în același ochi de lanț, ultimul picioruș trăgându-se prin același coclete. Se introduce croșeta în următorul ochi de lanț, se trage prin același coclete din nou, se fac 2 cocleți, apoi 3 piciorușe duble, ultimul fiind din 4 cocleți și tot așa până se formează petalele. Mie mi-au ieșit 6 petale. După aceea, pe dos, se face un lănțișor de câte 5 cocleți și unde se imbină fiecare petală, se introduce croșeta și iar se face un lănțișor și tot așa până ies 6 lănțișoare pe spate. Pe fiecare lănțișor de pe spate se croșetează 9 piciorușe duble, ultimul picioruș fiind făcut din 4 cocleți, trăgând apoi prin același coclete. Așa se fac și celalalte petale de pe spate.
În mijloc se coase cu o ață de o altă culoare, ca floricica să pară cât mai reală.
Șnurul este făcut tot de mine, din ață roșie și albă, fiecare fiind răsucită la maxim (trebuie să țină cineva de un capăt și altcineva să răsucească pe fiecare în parte), apoi se dă drumul la amândouă și se răsucesc singure, iar la capete se face câte un nod.
Sper să vă fie de folos aceste idei și să înțelegeți pașii pe care trebuie să-i urmați. Promit să revin cu informații detaliate despre modul de lucru al îngerașului și gentuței. Vă mulțumesc pentru sfaturi și vă urez o primăvară frumoasă!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Floare din fetru | Revista Practic idei

Leave A Reply