Am croit pentru fiul meu un costum de motănel

1

Aurora Luchian, Vaslui
Stimată redacție, dragi colaboratori,
Mă bucur enorm că sunt alături de voi şi că am onoarea şi bucuria de a vă împărtăşi din ideile mele. De data aceasta vă prezint un costum de motănel.
Printre atâtea lucruri rafinate din comerț şi lucrul manual câştigă din ce în ce mai mult teren spre satisfacția pasionaților, harnicilor şi practicilor. Creațiile manuale, chiar dacă par uneori simple, sunt de efect, utile şi valoroase deoarece sunt unice. Ştim cu toții că un creator strânge ca o furnicuță tot felul de nimicuri pentru a da naştere frumosului şi utilului.

costum
Foto: Aurora Luchian
În acest număr vă prezint un costum festiv de motănel, migălit doar din crâmpeie de materiale rămase de la alte realizări mai fastuoase. Orice petec lucitor şi-a găsit locul, oricât de neînsemnat părea. Din câteva bucăți mai mari am croit pantalonii şi hăinuța, iar mânecile (deşi sunt înnădite şi mascate de pliuri) din alte patru bucățele. Totul este realizat manual.
Ultimul lucru, şi cel mai important la costum, este aplicarea detaliilor care înnobilează şi dau farmec întregului costumaş, acesta este şi punctul forte al reuşitei. Am folosit bandă din satin, pentru decorarea borului pălăriei, formând mici lațuri; câteva paiete, bandă aurie, bucățele de material scămoşat pentru codiță, pe care am umplut-o cu vatelină şi am cusut-o bine, ieşind ceva deosebit. Urechiuşele sunt realizate din două triunghiuri textile pe care le-am aplicat pe căciuliță. Bineînțeles că nici eleganța cravatei nu trece neobservată.
Croind singuri economisim câțiva bănuți buni şi avem certitudinea că lucrul este creat exact aşa cum ne-am dorit. Vă las cu bine și vă urez să aveți parte de o toamnă încântătoare şi rodnică!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Costum de serbare, bondar | Revista Practic idei

Leave A Reply