Am creat copiilor costume de vampir sau vrăjitoare

0

 

Foto: Lăcrimioara Sălăjan
Lăcrimioara Sălăjan, Baia Mare, jud. Maramureș
Dragi cititori,
Soarta a făcut să plecăm departe de casă, de cei dragi, în Spania.
Aici locuiesc de peste 11 ani, împreună cu soțul meu drag, Iulian și cu lumina ochilor noștri, cei 2 copii, Vanesa și Raul, în Cabanas de la Sacra, la câțiva km de Toledo. Aici sunt multe sărbători, cum ar fi cea a satului sau a orașului. Acestea încep prin iulie și se termină în octombrie odată cu sărbătoarea de Haloween, care este o sărbătoare națională și acea zi de 30 octombrie este zi liberă, nu se muncește, ca să putem sărbători cu fast. Îmi place mult să creez lucruri frumoase pentru adorații mei copii și pentru fina mea, care este cea mai mică; o cheamă Rebeca și este fiica surorii mele mai mici, care stă și ea în Spania. Copiii sunt mereu împreună la toate manifestațiile care au loc la noi sau la sora mea, care locuiește în Parla lângă Madrid. Lucrez practic și fac produse precum profesioniștii.
Vampirul. România este recunoscută în Spania mai mult după Contele Dracula, așa că i-am confecționat fiului meu Raul un costum de vampir. Pentru acesta am luat material roșu și negru de mătase, i-am făcut o pelerină, pe care am aplicat un șnur auriu cu roșu, i-am făcut pantaloni negri și cămașă albă, apoi l-am pictat pe față cu negru și roșu, culori speciale.
Micile vrăjitoare. Domni­șoarelor le-am făcut costume de vrăjitoare. Vanesei i-am croit o fustă lungă, creață, cu un brâu lat în talie de altă culoare, i-am cumpărat un tricou haios  și pe cap i-am pus un coif din hârtie groasă îmbrăcat în material negru.
Rebeca avea un costum negru, pelerină și pantaloni cu animăluțe, pantalonul era clasic și jos avea franjuri, iar pelerina largă, să acopere bluza de sus. Se leagă cu șnur la gât. Pentru cap i-am făcut și ei un coif diferit de cel al verișoarei Vanesa. Așa s-au dus la festivitatea de Haloween cei 3 copii adorați.
În Spania este tradiție cu acest gen de sărbători, pentru care găsești costume în magazine, dar sunt foarte scumpe, uneori materia primă este de calitate proastă, așa că prefer să le fac eu după bunul meu plac.
Este o nebunie în zi de Haloween în Spania! Este minunat!
Vă doresc sănătate, idei ingenioase și numai bine! Încercați să vă bucurați de orice sărbătoare!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply