Am construit o magazie

2

Ionela Mariana Nole, Mioveni, jud. Argeș
Dragii mei prieteni,
Vă scriu și eu în câteva rânduri despre ce am mai construit sau renovat pentru confortul nostru. De-a lungul timpului fiecare om adună pe lângă casă. O, și câte nu adună! Unelte de grădinărit, roabă pentru transport, dulapuri încăpătoare ce nu-și mai găsesc locul în camere, câte și mai câte. Nici familia noastră nu rămâne mai prejos și anul acesta am trecut la treabă. Construim într-un colț din spate al curții un fel de depozit, o magazie unde să aranjăm diverse lucruri fără să se vadă din stradă, dar nici să nu ne deranjeze.
Am cumpărat anul trecut toate materialele și am construit „depozitul”. Iarna, cu viscol și furtuni de zăpadă a aruncat aici omăt, care nu s-a topit decât în primăvară, așa că soțului i-a venit o idee: să închidem de jur împrejur cu policarbonat. Este un material relativ ieftin, care poate fi transportat ușor și care se montează la fel de ușor. Are dimensiunea de 20x10x6 m și costă 35 lei/mp. Noi l-am tăiat pe din două căci așa trebuia încadrat. L-am tăiat cu ajutorul ferăstrăului pendular, cu putere de 350 W și cu adâncimea de tăiere de 55 mm (60 lei). Prin tăiere nu se pierde absolut nimic. Prinderea policarbonatului se face cu ajutorul autoforantelor (0,025 lei bucata). Noi am folosit 500 de bucăți pentru toată suprafața acoperită, de la acoperiș până la vechea bază ce o construisem.
Lucrarea a durat doar câteva ore într-o după-amiază, iar rezultatul este foarte bun. La iarnă lucrurile așezate aici nu vor mai fi pline de zăpadă. Unchiul meu și un bun prieten, împreună cu soțul au făcut toată lucrarea, iar la final au montat jgheaburi și burlane la tot acoperișul. Momentan mă opresc aici, dar promit să vă trimit și alte scrisori cu realizările noastre din acest an ce se apropie de final cu pași repezi. Doresc tuturor celor din redacție, dar și corespondenților și cititorilor, multă sănătate, realizări frumoase și o toamnă plină de roade îmbelșugate!
Foto: Ionela Mariana Nole

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. Pingback: Magazie | Revista Practic idei

  2. Pingback: Magazie sigura si durabila | Revista Practic idei

Leave A Reply