Am construit o magazie utilă

0

Iordana Vasile, Buzău
Dragi prieteni,
Pe mine și soțul meu ne pasionează gospodăreala casei și a grădinii și am investit bani buni în fel de fel de ustensile, unelte, mașini. Acestea trebuie depozitate într-un loc sigur, unde să fie ferite de ger și umezeală.
După ultimele lucrări din grădină, ne-am hotărât să le punem la păstrare într-o magazie, pe care am început să o construim. Am tăiat doi meri bătrâni pentru a face loc construcției. O echipă de meșteri au construit până la acoperiș și urmează să-și facă treaba și sobarul pentru construirea unui grătar, după care constructorii își vor continua treaba finalizând acoperișul și pereții. După ce s-au uscat plantele din grădină, am mai lucrat și la pavarea aleilor, acolo unde mai era necesar. Ca materiale, am achiziționat plăci de pavaj, nisip, sfoară, țăruși, riglă de zidărie, o nivelă cu lichid. Am trasat conturul aleilor pe care doream să le pavăm cu ajutorul țărușilor și al sforii. Am scos pământul astfel încât plăcile de pavaj să poată fi îngropate până la jumătate din grosime, apoi am așternut un strat de 3-4 cm nisip. Am nivelat cât mai bine nisipul, după care am așezat plăcile, rânduri-rânduri. După terminare am stabilizat bordura cu o bandă de ciment, pe care apoi am acoperit-o cu pământ. Restul de nisip l-am împrăștiat pe suprafața plăcilor, introducându-l între rosturi, apoi am măturat și am udat ușor.
Nu vom îndepărta mușchiul care se va dezvolta în pavaj pentru a căpăta un aer arhaic. Când totul va fi gata vom putea trece la arhitectura grădinii, a plantelor, a mobilierului de grădină. Din trunchiurile merilor tăiați am realizat o „masă a tăcerii” care se îmbină perfect cu stilul aproximativ rustic al curții casei noastre și e un loc unde ne putem relaxa vara. Avem multe să vă povestim, pentru că avem multe de făcut, dar contez pe revista Practic Idei, o bogată sursă de inspirație și învățătură. Vă doresc un an bun, bogat în realizări practice!
Foto: Iordana Vasile

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply