Am confecționat ciorapi călduroși

0

Elena Mocanu, loc. Turda, jud. Cluj
Dragă redacție,
Vă scriu din nou, de data aceasta despre cum am reușit să recuperăm practic niște hăinuțe care nu păreau a mai fi de folos.
Vă mulțumesc din tot sufletul pentru articolele publicate din care învățăm multe, vă mulțumesc și pentru premii și așteptăm revista cu mult drag în fiecare lună. Ne sunt de folos ideile despre cum putem recicla unele materiale și obiecte.
Anul acesta am făcut mai multe perechi de ciorapi din material pufos și călduros tip „polar”. Ideea mi-a venit în momentul în care băiatul meu a cumpărat de la un supermarket două perechi de ciorapi din material numit polar pentru sezonul de iarnă.
Atunci am realizat că același material există și în bluzele băiatului care au rămas cam mici de el și nu ne mai erau de folos, dar încă nu mă înduram să le arunc. Imediat am făcut câteva șabloane din carton după mărimea ciorapilor cumpărați de băiatul meu, am decupat materialul, am îmbinat piesele prin coasere și în cele din urmă au rezultat niște ciorapi la fel de călduroși, la un preț foarte mic (bluzele le aveam, deci numai munca și o papiotă de ață am consumat), motiv pentru care eu recomand tuturor cititorilor acestor minunate reviste să urmeze exemplul.
Acești ciorapi sunt ideali pentru ghetele și cizmele de cauciuc sau pentru alte încălțări fără căptușeală groasă precum și pentru stat în casă când iarna este în toi. Ciorapii pot fi făcuți dintr-o singură culoare de material sau din mai multe, cu model. Mărimea o stabiliți după măsura tălpii, lăsând câțiva centimetri rezervă pentru cusut. Materialul este moale, nu se destramă ușor, de aceea se poate coase de mână sau la mașina de cusut. Dintr-o hăinuță roșie se pot face chiar ciorăpei decorativi pentru sărbători.
În speranța că ceea ce am prezentat vă va fi de folos, vă doresc numai bine tutoror.
Foto: Elena Mocanu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply