Am confecționat buchete pentru Luminație

1

Eva Domokos, Cehu Silvaniei, jud. Sălaj
Stimată redacție, dragi cititori,
Trimit câteva idei pentru a avea un ban în plus.
Îndrăgesc florile pentru frumusețea lor, pentru că ne încântă uitându-ne la ele. Le oferi celor dragi cu diferite ocazii, chiar și celor care nu se mai află între noi, pe mormintele lor, atât în cursul anului, cu ocazia comemorărilor și cu ocazia Zilei Morților, denumită și Luminație, care are loc în data de 1 noiembrie, în fiecare an. Încă din primăvară am avut grijă de grădina de flori; am pus gunoi de grajd și am săpat pământul, am tuns hibiscușii, merișorul, trandafirii și am scos din pivniță crizantemele care nu rezistă la ger și le-am transplantat în grădina de flori, și încă două rânduri am pus în grădina de zarzavaturi, din soiurile care rezistă gerului, rămânând peste iarnă afară în pământ.
Astfel mi-am asigurat cantitatea de flori (crizanteme), încât să-mi ajungă și pentru Ziua Morților. Cu această ocazie am confecționat buchete de crizanteme, atât pentru nevoile mele, cât și pentru vânzare. Fiind o toamnă frumoasă, lungă și caldă, mi-au reușit crizantemele, am avut 4 găleți mari, pline de aceste flori. Buchetele peste necesar le-am vândut în piață la 3 lei buchetul, o parte am folosit la confecționarea de coronițe rotunde din crenguțe de brad, pe care le-am vândut cu 8 lei pe bucată.
Pentru confecționarea coronițelor am procedat astfel: am cules nuiele de alun, lungi de circa 1,8-2 m, pe care le-am făcut cercuri duble, le-am fixat cu sârmă subțire în 4 locuri. Am un brad în grădină, de pe care am tăiat crenguțe de 10-12 cm lungime, le-am așezat unele peste altele pe cercul format din nuielele de alun, cu ajutorul sârmei subțiri. La distanțe de cam 8 cm am așezat câte un fir de crizantemă pitică pe două rânduri, în formâ de zig-zag, fixâdu-le cu sârma subțire cu care am legat crenguțele de brad. Ca să nu se rupă firul de floare, totdeaua l-am acoperit cu o crenguță de brad și după aceea l-am legat cu sârmă.
Coronițele au ieșit frumoase, arătoase, și au avut trecere, fiind confecționate din materiale naturale, chiar ecologice. Vă trimit o poză cu coronița cu crizanteme, care mie îmi place mult mai mult decât cele confecționate din materiale artificiale. La culegerea florilor am avut grijă să rămână în grădină crizanteme frumoase, pentru o coroniță de ziua onomastică a mamei mele Elisabeta, cât și pentru aspectul frumos al grădinii până la venirea gerurilor. Vă doresc numai bine, succes și multă sănătate!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Decoratiuni de sarbatori | Revista Practic idei

Leave A Reply