Am amenajat un colț de rai cu obiecte ce păreau fără valoare

0
Foto: Lucica Popa
Lucica Popa, Galați
Dragii mei,
Vă prezint mici detalii, cu efect mare din casa mea și cum mi-am amenajat un colț de rai în fața blocului, cu obiecte vechi sau care păreau fără valoare.
Ocreangă contorsionată, găsită în grădina nașilor, dată cu bronz auriu, pusă într-o vază prețioasă, a devenit un original suport pentru brățări colorate, un fluturaș și o minipăpușă.
O sticlă verde cu formă dreptunghiulară, a devenit mai interesantă cu o fundă din panglică tricoloră și o păpușă (n-am avut una în costum popular) și în care, evident, păstrez o țuică bună, de la țară.
Un colț al casei este decorat cu o fructieră veche de 50 de ani, pe un milieu croșetat cu multă migală, alături de un ou de marmură albastră cumpărat de la un beduin din Egipt. Tot din vacanțe păstrez cu dragoste un alt suvenir de suflet, o vază de ceramică cu ramuri de măslin din țara Sfântă, unde am avut norocul să călătoresc.
Un coș împletit împodobit cu ouă colorate (din plastic) s-a transformat într-un suport pentru lingurile de lemn în apropiere de aragaz. Prin locuință am așezat și elemente de ceramică tradițională și flori uscate. Pe coșul de rufe am așezat un fragment de prosop din „lada“ mamei, țesut „cu alesături“.
Icoanele cu rame aurii împodobesc bucătăria și mă încarcă de energie pozitivă.
Puse pe sârmă subțire niște „pietre“ vechi (dintr-un colier), strânse de pe fundul unui sertar au împodobit un pahar „stingher“ dintr-un set care nu mai există, alcătuind un ornament de efect.
Un ceainic vechi s-a transformat într-un ghiveci original pentru o floare gingașă.
Un copac din pietre semiprețioase, alături de obiecte autohtone, împodobește un element de mobilier, în timp ce jos, prin colțuri, vaze mari cu flori creează un ambient elegant.
Păsări împăiate, un cap de căprior pe care o rudă voia să le arunce la gunoi fiindcă se plictisise de ele, și o rață sălbatică împăiată pe care am găsit-o într-o cutie de gunoi la piața lângă care locuiesc (într-o duminică pe când mă duceam la biserică) sunt alte elemente decorative pe care le-am folosit.
Vă prezint și grădina mea din fața blocului. Între timp gazonul s-a mai ofilit, dar am îmbogățit-o cu elemente noi care o particularizează, o fac unică în felul ei.
Am adăugat o arcadă metalică roșie de care am suspendat o ferigă superbă și am „învârtit“ un telefon (planta numită științific tradescantia).
Am realizat o floare din pietre mari vopsite, iar în mijloc am pus o buturugă (o felie dintr-un trunchi de plop) roșie, și uitați cât de frumos stă pe ea ghiveciul!
Am comandat un dulap din metal și policarbonat în care țin uneltele de grădină, furtunul, stropitoarea, ghivece și alte lucruri de folos.
„Cireașa de pe tort“ este cea mai nouă achiziție din grădina mea: căruța pe care am vopsit-o, am lăcuit-o și am așezat-o pe un covor de pietre colectate din multe zone ale țării (Bucegi, Bâlea, Sinaia etc.)
De fiecare dată spun: “Gata, mă opresc, aceasta va fi înfățișarea definitivă a grădinii!” și mereu îmi vin idei de a o face și mai frumoasă. Acum mă gândesc ce bine ar fi dacă aș avea o fântână sau o moară de vânt sau un lac în miniatură. Promit să vă scriu și despre alte amenajări. Numai bine!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply