Am amenajat casa în ton cu personalitatea noastră

0
fotograf Mihai Nicolae
Dragi cititori,
De fiecare dată când suntem invitați într-o casă recent renovată, avem acea senzație de bucurie ce însoțește orice nou început. Tragem aer în piept de câte ori trecem pragul în casele cititorilor noștri și ne lăsăm copleșiți de entuziasmul lor, atunci când ne povestesc ce amenajări au încheiat, de unde s-au inspirat și ce planuri mai au. Nici familia pe care am vizitat-o pentru acest număr nu face excepție la capitolul entuziasm și sper ca prin aceste pagini, să vă bucurați și voi pentru realizările ei.
Soții Natalia și Dănuț Anghel au achiziționat apartamentul în iulie 2011 și în 6 luni de zile au finalizat toate operațiunile de renovare. Și, credeți-ne, nu au fost deloc puține, căci, după spusele lor, apartamentul se afla într-o stare deplorabilă, cu găuri în pereți acoperite cu ingeniozitate de tapet, iar în bucătărie, cea mai grea muncă a fost spargerea mozaicului din porțelan ce acopera fiecare perete.
Însă cei doi soți ne-au spus că nu au luat apartamentul pentru aspectul său plăcut, știind de la început că vor să îl transforme după gustul și personalitatea lor, într-un cămin tineresc, aerisit, îngrijit, în care să nu se plictisească niciodată. Ceea ce le-a plăcut cel mai mult la apartament a fost suprafața sa, 100 mp, cu
4 camere și 2 balcoane încăpătoare și poziționarea camerelor, 2 pe stânga, 2 pe dreapta. Acest lucru a cântărit mult în ochii doamnei Anghel, care, fiind psiholog, și-a dorit ca într-una dintre camere, preferabil aproape de intrare și cu acces ușor la baie, să își deschidă cabinetul propriu.
Deși nu au avut o idee clară despre cum și-ar dori să arate la final apartamentul, cititorii noștri ne-au spus că acum arată exact așa cum li se potrivește. Au luat pas cu pas toate lucrările de renovare. Pe hol au pus gips-carton, pentru a îndrepta pereții, însă în restul casei au optat pentru tencuit și finisat cu vopsea lavabilă, pentru un aspect mai natural.
Unul dintre balcoane a fost închis, iar toate geamurile din casă au fost înlocuite cu tâmplărie tip termopan, care arată mai bine și asigură și un confort termic crescut.
Între bucătărie și balcon au decis să spargă peretele și au făcut arcadă, iar pe jos, cu excepția băii și a balconului, au pus parchet în toate camerele, pentru a se bucura de senzația de căldură și de un aspect ușor rustic.
Munca nu a fost nici ușoară, nici de scurtă durată; numai în bucătărie meșterii au zăbovit 1 lună și jumătate, pentru a sparge mozaicul, a nivela pe-reții și a finisa arcada.
Odată încheiată munca de renovare, a venit partea cea mai plăcută, cea de a mobila și decora întregul apartament. Au optat pentru confecționarea mobilei pe comandă, asigurându-se astfel că au dimensiunile cele mai potrivite, materiale de calitate, dar și un design pe gustul lor.
Și pentru că tot vorbim despre design, fiecare cameră este personalizată în funcție de destinația sa.
Dormitorul este zugrăvit în nuanțe de verde, fiind foarte puțin mobilat și cu obiecte de decor ce îmbie la odihnă, relaxare și somn.
Viitorul cabinet psihologic este zugrăvit în nuanțe calde, iar livingul are pete jucăușe, de culoare mov aprins, ce îndeamnă la seri de povești alături de prieteni dragi.
Toate lucrările i-au costat aproximativ 15.000 euro și se declară mulțumiți de echipa de meșteri cu care au lucrat: „Chiar dacă trebuia să mai stăm pe lângă ei sau să punem și noi mâna să ajutăm, nu ne-am dat înapoi, căci așa am învățat să spargem mozaic, să dăm jos tapetul sau să punem parchet. Deci, până la urmă, ne-a prins bine”.
fotograf Mihai Nicolae
Deși mai au de mobilat 3 dintre camere, soții Anghel sunt relaxați și iau, ca și până acum, lucrurile pas cu pas. Chiar ne-au împărtășit un mic sfat pentru cititori, desprins din experiența lor de renovare și amenajare a unui apartament:
„Țineți cont de ceea ce vă place și nu vă grăbiți să faceți compromisuri, doar ca să terminați odată cu lucrările! Când sunteți relaxați, imaginația proprie o să vă dea cele mai bune sugestii de amenajare și decorare”.
Ah, ce îmi place să văd case noi și oameni harnici, care nu se dau în lături de la muncă!
Sper că experiența acestei tinere familii vă inspiră în demararea lucrărilor de amenajare în propriile voastre case și așteptăm să ne trimiteți scrisorile voastre pe această temă.
Mult succes!
CĂTĂLINA VIERU

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply