Am ales să mănânc natural, cu moderație

0

Diana Popa, Bistrița, jud. Bistrița-Năsăud
Dragi prieteni, Vă îndemn să fiți atenți la ce mâncați, pentru o sănătate bună, și de asemenea să fiți atenți la ce faceți economie, s-ar putea să vă înșelați, sănătatea este foarte importantă.
În Bistrița și în toate supermarketurile și magazinele din țară, au apărut sortimente de ulei presat la rece, extravirgin la sticla de 500 ml, care costă 10 lei sau 23 lei, la promoție sau la raft. Dar uleiul adevărat de măsline, chiar presat la rece, costă de la 100 euro în sus, deoarece este nevoie de o cantitate importantă de măsline pentru a obține uleiul și ca orice lucru care se stoarce, iese puțin. Iar la prețul de producție se adaugă și transportul către România. În Spania, de exemplu, unde se cultivă măslini, prețul la uleiul de măsline nu este atât de ridicat. Beneficiile acestui ulei, însă, merită toți banii. Intern, ajută la prevenirea infarctului, este bogat în Omega 3, care ajută creierul să se mențină în formă. Extern, aplicat pe piele, ajută la păstrarea fermității pielii, la întărirea unghiilor și a părului.

cumpatare la mancare
Foto: arhiva Practic
În continuare vă scriu câteva informații utile, tot despre consumul de alimente sănătoase, din care face parte somonul, pentru calitățile cărnii sale, informații luate de mine de la o înștiințare canadiană, cu difuzare și în Europa. Somonul de pescicultură este crescut în barene terestre în Canada și SUA. Este tot un somon natural, dar ”s-a lucrat” la icrele sale. Astfel peste icrele de somon natural, s-au pulverizat substanțe chimice, din acelea de care se folosesc la sere, la tomatele roșii pentru a lega florile, fructele, fără polenizatori insecte. Somonii ieșiți din aceste icre tratate cu aceste substanțe se numesc somoni transgenici și sunt modificați genetic. Fermele piscicole care îi cresc, susțin că această carne de somon este absolut identică cu a somonului natural și nu ar fi niciun pericol pentru consumul său. Dar s-a făcut o comparație, chiar vizuală a celor 2 feluri de somon: în 2 bazine foarte mici s-au separat pui de somon natural, iar în alt bazin somoni mici transgenici și li s-a presărat un pumn din aceeași hrană. Somonul natural a mâncat hrana, ducându-se după ea mai moale, mai leneș, dar somonul transgenic este mai competitiv, se repede la hrană. Dacă ar fi lăsați în același loc, somonul transgenic ar popula zona și ar înlocui somonul natural, care, nefiind atât de competitiv, ar dispărea. Somonul modificat genetic se hrănește chiar cu păstrăv canadian, în mediul natural. Carnea de somon este căutată pentru gust și mai ales conținutul de acizi grași Omega 3 care reduc riscul apariției unor boli cardiovasculare, ajută la funcționarea creierului și păstrează mintea tânără și în formă. Cel mai bine este să mâncăm totul natural și nemodificat genetic, cât mai avem această posibilitate.
Sfatul pe care mi-l impun în primul rând este să mănânc puțin, dar calitativ ridicat, cu aport de minerale, vitamine și toate substanțele de care are nevoie organismul. Să le iau în principal din hrană vegetală, dar și animală, cu moderație. La 37 de ani, printr-o alimentație simplă și sănătoasă, nu iau niciun medicament, nu mi-am descoperit boli, sunt rapidă în mers, lucrez fără probleme, chiar și muncă fizică grea. Recunosc că recitesc revistele practice, din care am o colecție bogată, de unde am început să citesc și articolele cu remedii naturale când am simțit apariția fizică a unor boli grave – mă temeam de diabet și îngrășare. Mulțumesc pe această cale cititorilor care contribuie cu sfaturi la aceasta rubrică extrem de utilă și apreciată. Putem evita medicamentele scumpe, folosind alimente și remedii naturale. Mi-am revenit foarte bine punând în practică sfaturile voastre. Sănătate tuturor!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply