Am ales faianța în culori vii

0

Elena Bâc, Arad, jud. Arad

Elena Bâc
Dragă revistă,
Te citesc cu interes lună de lună, chiar dacă nu am mai avut timp să îți scriu. Revin cu amenajarea băii.
Îți scriu din nou pentru a povesti despre drumul parcurs de la dorința de a avea o baie de serviciu, până la realizarea acesteia. Ne doream de mult timp să o avem, dar a durat ceva până când am reuşit să strângem toți banii și să punem cap la cap ideile.
Anul trecut, în vară, într-un spațiu ocupat înainte de un vechi cuptor de pâine şi o afumătoare, am amenajat această baie de serviciu. Cuptorul şi afumătoarea nu mai puteau fi folosite, aşa că nu ne-a fost greu să luăm decizia potrivită. A trebuit să ridicăm un perete în care am încastrat o uşă de lemn pe care am vopsit-o cu alb, asemenea celorlalte uşi din casă. Instalatorii au tras țevile, urmând ca după ce erau puse faianța şi gresia, să termine ceea ce începuseră.
A fost destul de greu să decidem ce culoare vom folosi. Voiam să nu fie nici foarte pretențioasă, dar în acelaşi timp ştiam că această încăpere ne va reprezenta în fața musafirilor noştri, ca să zic aşa.
În cele din urmă, ceea ce am reuşit să găsim într-un timp aşa de scurt, a fost combinația pe care o puteți vedea în fotografii, roşu cu alb. Magazinul de unde am achiziționat-o avea expusă această combi­nație (inclusiv mobilierul şi accesoriile) și ne-a sărit în ochi de la început. În general, roșul nu este o culoare pe care o vezi în băi, acestea fiind mai degrabă cu finisaje verzi sau albastre. Cu toate acestea, odată terminate lucrările, având tot ansamblul cromatic în fața ochilor, am fost mulțumiți de rezultatul obținut.
Meşterul care ne-a montat gresia şi faianța ne-a sfătuit să luăm şi colțare pentru ele.
Am avut ceva de căutat şi pentru a găsi chitul pentru rostuit tot pe roşu, albul fiind foarte pretențios și mai greu de întreținut, mai ales într-o baie, unde este umezeală frecvent.
Un sfat din experiența noastră ar fi ca atunci când cumpărați gresia şi faianța, să țineți cont că pot exista şi pierderi, unele bucăți putând ciobite ori pierdute prin tăiere.
Instalatorii au revenit pentru a termina de montat obiectele sanitare. În cele din urmă am fost mulțumiți de rezultat, iar laudele din partea  musafirilor ne-au confirmat părerea pozitivă pe care ne-o lăsase noua noastră baie.
În încheiere aş vrea să mulțumesc tuturor celor care, prin scrisorile lor și exemplul personal, ne-au dat curaj să începem amenajarea acestei băi şi să urez tuturor cititorilor idei practice şi spor la renovat!
O vară frumoasă!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply