Am aflat că există prietenie între câini și pisici!

0
Foto: Steluța Boanță
Steluța Boanță, București
Dragă redacție,
Vă scriu la acest concurs despre o parte din animăluțele părinților mei, care au mai mulți câini și pisici.
După cum vedeți, câinii cu pisicile se înțeleg foarte bine. Se iubesc ca frații și se joacă toată ziua împreună. Sunt nedespărțiți.
Cățelul Tomiță este o fire foarte veselă, tot timpul îi arde de joacă și întărâtă pisicile.
Pisoiul, Vasile, e nedespărțit de tata. Îl iubește foarte mult și se ține după el în grădină, la poartă, oriunde merge, chiar și la magazinul din sat. În casă stă numai pe genunchiul său. În această poză toți erau pui, tineri, cu chef de joacă. Alergau toată ziua și seara cădeau frânți, după cum se vede. Tomiță, cățelul, o lua pe cea albă de ceafă și mătura toată curtea cu ea, de parcă ar fi fost de pluș, dar și ea se lăsa moale și nu zicea nimic.
Mănâncă orice fel de mâncare, mezeluri și bobițe speciale, dar Vasile se mai descurcă și cu vrăbii și șoareci, pe care mama, când îi vede, îi scoate din gura lui și le dă drumul, fiind foarte miloasă.
Părinții mei sunt iubitori de animale și dacă găsesc un pui de pisică sau cățel la poartă, îl aduc în curte să-i dea apă și mâncare și acolo rămân, așa cum s-a întâmplat și cu Tomiță. Nu numai cățeii și pisicile beneficiază de cazare și masă la părinții mei. În pivnița casei a ieșit o broscuță dintr-o gaură pentru scurgerea apei. Mama mea, de câte ori intra acolo, o lua în brațe, o mângâia și vorbea cu ea. Într-o zi a pus o felie de pâine și puțină apă pentru ea. Venea broscuța în ficare zi și mânca pâine. Așa a trăit un an și jumătate acolo, apoi a dispărut. De câte ori mergeam la țară, întrebam dacă broscuța mai vine la masă.
Într-o zi, Vasile a venit cu un șoarece în gură. I-a dat drumul și-l păzea atent să nu fugă. Șoarecele, mic, un pui, era șocat și sătea în două picioare în fața pisoiului, nu mișca de frică să nu fie mâncat. Mama a văzut totul și, deși este stricător, i-a fost milă de șoricel când a văzut că e neputincios. Atunci l-a luat și l-a dus în grădină, nu a suportat să vadă cum îi ia viața pisoiul. Șoricelul, de șocat ce era, nici nu a ripostat, a stat blând în mână la mama. Dacă ai un prieten alături, ai ce povesti. Animalele, ca și oamenii, au și ele evenimente plăcute și neplăcute în viață. Să iubiți animalele; sunt și ele suflete lăsate de Dumnezeu!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply