Am adoptat un nou stil de viață, mai sănătos

0
foto arhiva Practic
foto arhiva Practic
Dragi prieteni,
Acum un an am găsit puterea să-mi schimb stilul de viață într-unul sănătos.
Elena Râncioagă, sat Izvoru, com. Provița de Sus, jud. Prahova
Am renunțat la fumat și m-am apucat de sport, iar în meniul meu mai există doar pește, legume, fructe și iaurt. Rezultatele sunt pe măsură. Înainte mâncam doar bunătăți care aveau multă grăsime. Era normal să mă îngraș. Eram înnebunită după ciocolată. Stăteam în fața televizorului sau a calculatorului și mâncam shaorma care conține multe calorii. Deci, nu trebuie să mă mir de ce m-am îngrășat.
Acum un an, am început să fac sport regulat. Am renunțat și la alimentele periculoase. Dimineața consum cereale cu iaurt dietetic, ideale pentru digestie, pentru că ele conțin fibre, iar la ora 10, fructe cu ghimbir, bun pentru tranzitul intestinal. La prânz, mănânc o porție de pește la grătar, la ora 17 un iaurt și seara o salată cu brânză feta și legume. Când plec de acasă am întotdeauna la mine mere, iar dacă sunt invitată la restaurant de prieteni, am grijă să consum doar pește la grătar cu salată. În felul acesta am reușit să slăbesc 25 de kilograme și sunt fericită. Indiferent în ce împrejurare mă aflu, nu mă abat niciodată de la principiile unei alimentații sănătoase. Beau și ceai verde care activează metabolismul, arde grăsimile și scade colesterolul și trigliceridele, reducând riscul bolilor cardiovasculare. Este diuretic și stimulent fizic și intelectual. Tot cu ceai verde îmi spăl și fața după ce am grijă să o demachiez. Consum alimente de culoare roșie: ardei iuți, fasole roșie, orez nedecorticat, somon, căpșuni, fragi, roșii, cireșe, zmeură, scorțișoară. Roșul ațâță focul din organism, ne face veseli și fericiți și dinamizează metabolismul, fără de care nu există slăbit. Cel puțin vreme de 2 săptămâni, mănânc la fiecare masă un aliment de culoare roșie. Cu cât mai roșu, cu atât mai bine. Beau ceai roșu, pe care-l obțin din fructe de pădure sau fructe de păducel. Ele produc dizolvarea grăsimilor. Mă trezesc dimineața mai devreme cu o oră. Fac gimnastică, ascult muzică, dansez prin casă, cânt. Astfel intru mult mai ușor în ziua care mă așteaptă, și cu câteva calorii în minus. Când mă întorc acasă de la slujbă, îmi dăruiesc o oră în folos personal. În acest timp încerc să mă relaxez.
Primăvara beau ceai de flori de piersic, care curăță vasele de sânge, accelerează metabolismul și topește grăsimile. Beau 3 ceaiuri pe zi, preparate din 2 linguri de flori proaspete, opărite cu o jumătate de litru de apă. Las 10 minute la infuzat, apoi strecor. Îl beau fierbinte. Mai beau și ceai de grâu încolțit:
60 g de grâu încolțit îl prăjesc într-o tigaie din teflon până ce se rumenește, apoi le fierb imediat, în 1/2 l apă ce clocotește, în 2-3 clocote. Strecor și beau cald, 3 ceaiuri pe zi. Mănânc cât mai des supe calde, mă feresc de mâncărurile reci. Beau în fiecare dimineață 500 ml de apă, lăsată de cu seară și beau peste zi circa un litru și jumătate de ceaiuri fierbinți. Am renunțat la dulciuri și alcool. Mă ocup cu prioritate de mine, aducându-mi mai multă bucurie în viață.
Sfatul meu prietenesc: debara-sați-vă cât mai repede de grăsimile pe care le duceți în spinare și care vă dau complexe. Viața voastră se va schimba total în bine.
Înarmați-vă cu multă voință. Voința învinge totul!
Mult succes!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply