Alunga fantomele electronicelor vechi

0

Campania nationala “Alunga fantomele electronicelor vechi” se va derula incepand cu 01 februarie succesiv in toate judetele tarii si urmareste colectarea selectiva si reciclarea deseurilor electrice, electronice si electrocasnice (DEEE).

Astfel se incearca implementarea la nivelul intregii populatii un program functional de constientizare si colectare selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Unde se desfasoara campania

Campania se va desfasura succesiv in toate judetele tarii, angrenand atat cetatenii cat si autoritatile locale in procesul de colectare.

Cui se adreseaza

Campania se adreseaza in egala masura asociatiilor de locatari, institutiilor de stat, companiilor private si cetatenilor, care se pot inscrie in campanie prin intermediul site-ului www.environ.ro.

Ajutor de la voluntari

De asemenea, actiunea de informare si colectare se va bucura de sprijinul unor echipe de voluntari, al caror obiectiv il reprezinta informarea si „inrolarea” in campanie a unui numar cat mai mare de institutii si asociatii de locatari. Pe toata perioada derularii campaniei, Asociaţia Environ pune la dispozitia celor interesati numarul de telefon 031.831.DEEE (031.831.3333) pentru informare si programarea preluarii deseurilor de echipamente electrice si electronice.

Premii si castigatori

Pentru a stimula colectarea selectiva a DEEE-urilor, campania are si o componenta competitională, astfel :

La nivel local, asociatiile de locatari, dar si institutiile si companiile se pot inscrie intr-o competitie, ai carei castigatori vor fi desemnati la sfarsitul perioadei in care se desfasoara actiunea in judetul respectiv.

Categoriile de premii sunt urmatoarele:

  • Asociatii de locatari – Cea mai „verde” Asociatie de locatari
  • Institutii – Cea mai „verde” institutie
  • Companii – Companie „libera” de DEEE-uri
  • Cetateni – Cel mai EcoActiv cetatean
  • La nivel national, la sfarsitul campaniei va fi desemnat cel mai verde judet.

De asemenea, pentru o mai buna derulare a proiectului, vor fi amplasate info-pointuri atat la Sediul Asociatiei Environ si la Ministerul Mediului si Padurilor cat si in zonele cheie ale oraselor, unde vor fi disponibile materiale de informare pentru cetateni.


Articol EXCLUSIV ONLINE
Sursa: PR
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply