Alternativa eleganta la jaluzele

0

Pliseurile sunt jaluzele textile dintr-o singura bucata de material care se pliaza ca un evantai.

Pliseurile sunt alternativa eleganta la jaluzelele de tip clasic. Sunt usor de intretinut si montat, se gasesc intr-o gama foarte variata de culori si modele.

Modele pentru zi sau pentru seara

Pentru zi, exista modele transparente care functioneaza ca o cortina pentru privirile indiscrete, lasand totusi sa treaca destula lumina. Spre seara insa, se vede intr-o proportie de 50% prin ele. Dar ca sa nu apara aceasta problema, se pot monta doua materiale diferite in acelasi stor, astfel incat sa ai pliseuri pentru zi si pliseuri pentru noapte pe acelasi geam.

Pentru zonele unde soarele este o problema in timpul zilei, se pot folosi materiale cu reflexie solara, avand o pelicula argintie pe partea dinspre geam, iar spre interior, diferite culori, dar fara imprimeuri.

Cele cu model sunt mai dense, nepermitand luminii sa treaca; sunt de obicei recomandate pentru noapte sau pentru camerele in care nu se doreste patrunderea razelor soarelui.

Nu necesita gaurirea tamplariei

Chiar daca nu trebuie sa gauresti tamplaria (se fixeaza in bagheta geamului), pliseurile raman fixe pe geam tot timpul, nemiscandu-se la curent sau la deschidere. Sunt convenabile pentru spatii inguste sau dificile ca acces, geamuri circulare, cu arcade, triunghiulare.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: Stock.xchng

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply