Alege un specialist

0

Designerul Adina Stama explica motivele pentru care la amenajarea casei tale poate fi necesar ajutor de specialitate

Spatiul in care locuiesti trebuie sa fie pe cat de frumos, pe atat de functional. De acord? Chiar daca te stii priceput in asortarea culorilor, cand vine vorba de amenajarea casei tale s-ar putea sa ai nevoie de un profesionist. Cea mai buna investitie pe care o poti face este intr-un designer de ambient priceput.

Un designer de ambient este persoana care isi foloseşte imaginatia, experienta, relatiile profesionale, capacitatea de comunicare si simtul organizatoric pentru a conduce un proces de tranzitie: de la valoarea strict utilitara a unei case, vazuta ca adapost, la un complex de valori pe care le presupune notiunea de camin: locul unde gasim liniste si siguranta.

Adina Stama:

 • Fiecare amenajare incepe si se termina cu acelasi lucru: dorinta de a-ti multumi si bucura clientul.
 • Fiecare designer are furnizorii lui de incredere, relatiile lui in domeniu.
 • Indiferent daca are 80, 160 sau 300 mp, daca este un apartament in condominium sau o casa la curte, eu vad fiecare proiect ca un alt inceput.
 • Trebuie sa achizitionam finisaje de foarte buna calitate. gresia, faianta, parchetul, obiectele sanitare nu le vom schimba in fiecare an.
 • Implicarea se face in functie de proiect si de dorinta clientului.
  Am avut proiecte unde implicarea mea a fost totala (supravegherea echipelor care au realizat finisarea locuintei, consultanta, achizitiile).
  Au fost si proiecte unde m-am ocupat numai de decorarea locuintei, la fel cum exista in portofoliul meu proiecte pentru care am oferit numai consultanta.
 • Produsele au preturi, serviciile au valoare. modalitatea de calcul a onorariului trebuie convenita prin contract.
 • Pentru serviciile de consultanta poate fi mai adecvata stabilirea unui tarif orar.
 • Respect dorinta clientului meu si incerc sa fac o „schimbarea radicala”, pastrand totusi acele cateva elemente deja existente care au o relevanta, o semnificatie emotionala.

 


Articol publicat in revista Casa si Gradina
Productie: Oana Monoran

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply