Alege galeria potrivita

0

Galeriile pot influenta aspectul perdelei si chiar pe cel al incaperii, de aceea e bine sa tii cont de sfaturile din continuare.

 Tine cont de feronerie

In primul rand, atunci cand alegi galeria trebuie sa tii cont de feroneria existenta in incapere, de materialul si textura perdelelor. Materialele textile subtiri (voal, satin sau matase) se potrivesc cu metalele lucioase si suple cum e inoxul.

 Materialele din bumbac nu sunt pretentioase

Poti incerca sa le asociezi chiar si cu metale patinate sau satinate daca restul feroneriei are acelasi aspect. Materialele din bumbac sau in sunt mai putin pretentioase. O astfel de perdea sau draperie o poti asocia cu orice tip de galerie.

Perdeaua din in atarnata de un sistem de culisare din inox va da camerei un aspect modern. Daca o atarni de o galerie din inox, vei obtine un ambient elegant, iar daca inclini spre rustic, prinde-o de o galerie din lemn.

Pentru perdelele din margele sau franjuri alege un sistem de prindere metalic

Galeriile cu finisaj din inox se potrivesc in orice spatiu modern pentru ca au o linie simpla. Trebuie evitate doar atunci cand feroneria din restul casei este din alt metal (clantele de la usi, aurii sau antichizate). Galerii de la ECO, ornamente pentru capat –35, 27, 30 lei perechea, bara – 225,27 lei. www.canapele-eco.ro.

Perdelele din margele sau franjuri trebuie prinse pe un sistem metalic de culisare cum este sistemul Kavarta de la IKEA (170 lei). Acest sistem de prindere nu permite perdelei sa se desire, oferindu-i rezistenta in timp. Perdelele Sanssouci Silver (345 lei) si Cubic Silver (126 lei), de la Kare, le poti atarna la geam, usa sau pe perete, realizand astfel un decor extravagant. www.ikea.ro, www.kare. ro. Metraje de la Decocenter, 89 lei/m, www.decocenter.ro.


Articol publicat in revista Casa si gradina

Productie: Mihaela Radu, foto: Bogdan Popescu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply