Alege cu atenție îngrășământul de flori

0

Geta Diaconu, Galați
Dragi cititori,
Cu ajutorul câtorva mici trucuri, plantele voastre vor rămâne înflorite toată vara.
Ca să vă protejați margaretele, petuniile, precum și alte plante de apartament de dăunători, trebuie să le pulverizați cu regularitate cu substanțe speciale împotriva dăunătorilor. Pulverizați produsul simplu sau amestecat cu apă (conform indicațiilor de pe ambalaj) direct pe frunzele plantelor.
Anumitor soiuri trebuie să le tăiați lăstarii după prima înflorire, pentru ca a doua serie de flori să fie mult mai puternică. Plantele de ghiveci trebuie udate seara sau dimineața, mai ales în perioadele cu temperaturi ridicate. Nu le udați niciodată în timpul prânzului, riscați să le ardeți. Este foarte important să îndepărtați florile trecute, ofilite. Pentru ca fiecare plantă să se dezvolte normal, necesită curățare zilnică de frunzele și florile moarte. De aceea, așezați ghivecele în locuri ușor accesibile.
Ghivecele pe care vă gândiți să le puneți direct pe podea trebuie să aibă o mică platformă din lemn, căci în acest fel pământul va putea respira, iar florile vor fi mult mai bine aerisite. Pentru că substanțele din pământ sunt foarte limitate, vă recomand să le cumpărați îngrășământ. Aveți grijă ce fel de îngrășăminte cumpărați, căci acestea sunt atât pentru plante verzi, cât și pentru plante cu flori. Folosiți-le în mod regulat sau cumpărați unele sub formă de bastonașe care se înfig în ghiveci și care durează mai mult. Mult succes!
Foto: arhiva Practic

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply