Ale, setterul irlandez, este curios și inteligent

0

Irina Murgu, Craiova, jud. Dolj
Dragii mei,
Eu iubesc foarte mult animalele. Vă povestesc despre câinele meu, care este setter irlandez.
Proprietarul unei cățele numite Abi, a vândut căței și am cumpărat și eu unul. Abi a născut 14 căței, dintre care numai 12 au trăit. I-am pus numele câinelui Ale. Era foarte drăguț, cu blana lui maro, dar a început să roadă tot ce prindea în cale. Atunci când nu-l băgam în seamă, venea și se agăța de părul meu. Setterii irlandezi sunt câini de vânătoare, de aceea le place să alerge foarte mult. Din fericire eu am casă la țară și atunci când mergem acolo este foarte mulțumit. Acolo poate să alerge în voie și-i plac și găinile. Nu vă speriați, nu le mănâncă. Îi place să le privească și stă printre pui de stat, care sunt blânzi. Sunt foarte buni prieteni.
Ale este foarte curios și inteligent. De exemplu, a prins un obicei, dimineața când trebuie să ieșim afară (la bloc mă refer), îmi aduce șosetele lângă pat. Mai am un prieten care are și el un câine la fel și atunci când ne întâlnim, cei doi câini sunt bucuroși să se vadă, să se joace împreună. De asemenea, la țară am și o pisică care iarna este foarte leneșă. Plăcându-i căldura stă numai lângă sobă. Nu prea agrează câinii. Este și normal, zic eu.
O altă amintire plăcută este despre iepurașul meu numit Țuți. Era în anul 1995, când la împlinirea vârstei de 18 ani am primit cadou un iepuraș. Nu vă spun cât de încântată am fost și cât de drăgălaș era iepurașul meu.
Stând la bloc, Țuți a găsit de cuviință să roadă toate cablurile și marginile de la pat. Am depistat târziu toate astea. Eu țineam câinele într-o cutie mare de carton, dar când a crescut a început să sară din ea și stătea prin casă. Apoi, când a crescut mare, l-am dus la țară. Din păcate Țuți nu mai trăiește, iepurii având viața scurtă, de 4 maxim 5 ani. Îi plăcea să mănânce pufarine, biscuiți, ciocolată. Era foarte răsfățat și nu mânca niciodată morcovi, doar se juca puțin cu ei. În schimb mânca varză, iarbă, porumb și grâu. Era foarte mare și frumos.
Animalele au suflet bun, nu te dezamăgesc, te fac să zâmbești și te fac fericit. Păcat că nu pot vorbi. Contează mult să ai un animal. Viața este mai ușoară.
Foto: @ samsnb – Fotolia.com.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply