Ajut toate pisicile care-mi apar în cale și le caut o casă

0
Arhiva Practic-Idei
Concurent: Anișoara Goleanu, Piatra Neamț, jud. Neamț
Dragii mei,
De când mă știu, fiind o fire mai retrasă, mai aplecată către studiu, mi-a plăcut să am alături un animăluț, un câine sau o pisică și așa am ajuns să le știu obiceiurile, suferințele, dorințele, tot ce ține de lumea lor.
Soțul meu mi-a înțeles această pasiune, mai precis, o nesfârșită milă pentru aceste ființe neajutorate și, deși locuiesc la bloc, la fereastra casei mele totdeauna doarme o pisică. Le iau de pe stradă bolnave, accidentate, slabe, hăituite, păstrez una și celorlalte le caut stăpâni. Parcă mi le scoate cineva în cale, știind că eu le voi ajuta. Le duc la veterinar, le tratez bine, le hrănesc temeinic și le asigur o casă în care să trăiască.
Poate spuneți că este o naivitate ceea ce fac, o risipă de bani, dar eu consider că suntem toți lăsați pe pământ cu un scop, avem aceleași drepturi la viață și, dacă ne facem puțin loc, încăpem toți.
Anul trecut, în decembrie, pisicuța mea a plecat într-o lume mai bună, avea 18 ani și jumătate. A fost găsită de fiica mea pe afară când nu împlinise mai mult de o lună de viață. Câțiva băieți jucau fotbal cu ea și poate ar mai fi trăit 5 minute, dar destinul s-a schimbat și a trăit aproape 19 ani în casa noastră. A avut un handicap la picioare, de accea am numit-o Piti, dar ne-a răsplătit toată viața pentru gestul nostru. O păstrez în suflet ca pe un membru al familiei noastre.
Acum toarce prin casa noastră Miți – și ea are un trecut dureros și vor mai fi poate și altele. Pot să vă asigur că, deși viața este și cu bune și cu rele, pe omul milos, aplecat spre cei în suferință, oameni sau animale, cineva acolo sus îl iubește.
Relele mă ocolesc sau le găsesc rezolvare, am o viață liniștită, o familie frumoasă, suntem toți sănătoși și uniți.
Vă doresc multă sănătate și vă rog să priviți mai des în ochii triști ai animalelor părăsite, hăituite, flămânde și bolnave și împărțiți, când puteți, bucata de pâine cu ele, un gest omenesc de la un om.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply