Aer curat – ce plante ajută la purificarea lui?

0
www.pixabay.com
www.pixabay.com
Dragi cititori,
Dacă vreţi aer curat în casă, dar sunteţi îngrijoraţi de folosirea unor plante, deoarece nu ştiţi dacă sunt sigure pentru copii şi animale de companie, v-am pregătit o listă de câteva plăntuţe frumoase şi sigure, care se potrivesc în orice ghiveci.

  1. Iederă englezească: Este excelentă pentru a descompune substanţele cancerigene din fumul de ţigară, detergenţi, pesticide. Reduce rinita alergică şi crizele de astm. Singura problemă cu această plantă este că e invazivă, deci se recomandă să fie plantată în ghiveci.
  2. Ficus de cauciuc. O plantă clasică, uşor de întreţinut, ce purifică aerul şi elimină bacteriile conţinute de fecalele de animale. Iubeşte lumina indirectă, udarea moderată şi solul bogat.
  3. Palmier pitic (areca, Dypsis lutescens). Înlătură amoniacul, toluenul şi xylenul din vopseluri.
  4. Planta păianjen. Este extrem de eficientă, deoarece în două zile poate elimina aproape 90% din toxinele aflate într-o cameră. Înlătură dioxidul de carbin şi alte toxine din aer. Îi place lumina naturală puternică, dar indirectă şi preferă să fie udat deseori.
  5. Gerbera Jamesonii. Înlătură xylenul din aer, precum şi formaldehida şi, prin eliminarea unei cantităţi crescute de oxigen îmbunătăţeşte somnul şi respiraţia.
  6. Curmal pigmeu. Înlătură formaldehida, xylenul şi toluenul din aer şi solvenţi. Are nevoie de soare din plin, sol moale şi apă călduţă.
  7. Crizantema. Înlătură benzenul, o substanţă cancerigenă aflată în cele mai multe chimicale, în plastic şi fumul de ţigară. Floare rezistentă, iubeşte soarele parţial şi apa din plin.

Ce plantă vei alege pentru purificarea casei tale?
Text: Cătălina Vieru
Foto: www.pixabay.com
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply