Adun din vreme semințe de flori

0
planta decorativa
Foto: Georgeta Trif
Georgeta Trif, loc. Șoimuș, jud. Hunedoara
Dragii mei prieteni „practici“,
Toamna și-a făcut simțită din plin prezența și trebuie să asigurăm atât condiții prielnice plantelor cât și perpetuarea lor.
Mă opresc asupra unei faze importante: recoltarea semințelor. Astfel vom avea de sădit la primăvară și economisim banii pe care i-am da la magazinele de specialitate, dar avem să facem și schimb cu alți iubitori.
Eu am o sacoșă anume pentru plicurile cu semințe de flori. Pe acestea le obțin din hârtie albă în mărime corelată cu cantitatea de sămânță. Le inscripționez cu anul, luna, denumirea și culorile fiecărei flori.
De la sfârșitul lui august am strâns semințe de petunii, panseluțe, regina-nopții, cârciumărese, crăițe, busuioc de ghiveci, zorele etc. În paralel mă ocup de crizanteme, le ud, le mai leg pe cele înalte, deoarece ele fac acum boboci.
Cactușii i-am trecut pe regim de udare rar și puțin. Am o rudă a crassulei, care acum înflorește până cade bruma. După aceea o „cazez“ în beci și primăvara dă din nou foarte frumos. Este decorativă tot anul prin frunzele grupate câte trei pe câte o tijă fină, căzătoare.
Am început deja să tund și mușcatele curgătoare, iar ce a rezultat am pus în pământ la înrădăcinat. Am și o problemă: oxalisul cu frunze mov se duce frunză cu frunză și nu știu dacă intră în pauză sau ceva nu-i place. Poate mă ajutați cu un sfat. Vă mulțumesc și vă urez sănătate și belșug!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply