Adriana Fleste: Tendinte in gradinarit 2011

0

Care sunt principalele tendinte in materie de gradinarit in 2011? Afla de la Adriana Fleste, inginer peisagist, ce influente aduce criza, dar si care sunt culorile la moda anul acesta.

Cred ca in tendintele de anul acesta vor aparea tot mai mult gradinile de tip „roof garden” (gradini pe acoperisuri si terase) si cele de tip „vertical garden” (gradini pe verticala). Totodata, in zonele urbane se vor amenaja in continuare gradini pe linii drepte, minimaliste, iar in zonele peri-urbane isi vor gasi locul gradinile amenajate in stilul vintage, care sa ne readuca aminte de gradina bunicii: vor fi plante parfumate, soiuri vechi, etc.

Gradinaritul pe timp de criza

Consider ca cei care au o pasiune pentru gradinarit vor investi in aceasta pasiune pentru ca intotdeauna, pentru adevaratele pasiuni, iti gasesti timp si resurse financiare. Poate că anul acesta se va investi mai mult in timp, daca banii vor fi o problema. Pentru cei care au afaceri in domeniu consider ca vor oferi servicii mai bune, mai ales pentru ca in aceasta perioada fiecare client conteaza.

Situatia spatiilor verzi publice

Cred ca in Timisoara s-au realizat destul de multe parcuri in ultima perioada, mai ales in zonele periferice, unde inainte nu era nici un spatiu verde atent amenajat. Si comunitatea ar putea fi implicata in amenajarea si intretinerea spatiilor verzi prin realizarea unor proiecte, parteneriate cu asociatiile de locatari, cu scolile din zonele unde se amenajeaza cate un spatiu verde.

Ce culori se poarta in 2011

Sincer, nu ma raportez la ce se poarta neaparat, ci la ce se potriveste cel mai mult cu spatiul, cu casa si la ce il reprezinta cel mai bine pe proprietar. Cred, totusi, ca se va folosi mult mov, violet, fucsia si mai ales turcoaz.

Găseşti în numărul de martie al revistei Casa şi grădina o mulţime de idei pentru grădini în pas cu moda.

Adriana Fleste
inginer peisagist S.C Plant Land S.R.L
www.plantim.ro


Articol EXCLUSIV ONLINE
Productie: Sabina Usurelu
Foto:Mihai Marginean

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply