Adrian Onaca: Tendinte in gradinarit 2011

0

Afla de la designerul peisagist Adrian Onaca ce se poarta anul acesta in gradini, cum pot fi imbunatatite spatiile verzi publice si ce efect are criza asupra afecerilor in domeniul gradinaritului.

Despre situatia spatiilor verzi publice

Adrian Onaca: Nu sunt tocmai incantat de ceea ce vad. Spatiul destinat fiecarei plante trebuie bine gandit, analizand cu atentie dimensiunile pe care acestea le vor avea la maturitate. De asemenea, trebuie folosite plante rezistente la poluare, cu crestere lenta. Spatiile verzi publice trebuie sa se integreze in stilul arhitectural al caselor, al cladirilor carora le apartin.

In ceea ce priveste comunitatea, aceasta ar putea fi implicata mai mult in amenajarea si intretinerea spatiilor verzi, dar doar prin derularea unor programe speciale.

Efectele crizei asupra domeniului peisagistic

Adrian Onaca: Faptul ca pot raspunde la aceasta intrebare inseamna ca inca mai sunt pe piata. Echipei mele nu ii este frica de munca si de noile provocari, ba dimpotriva. Criza este buna, deoarece supravietuiesc doar cei care au ceva de spus in materie de gradinarit si nu numai; criza este un fel de test suprem.

Afacerea mea are la baza pasiunea pentru arta si pentru plante, rezultand astfel o opera de arta care se vede cel mai bine in lucrarile executate de firma noastra. Peisagistica – sau gradinaritul, cum il numeste toata lumea – se face doar prin pasiune, cunostinte in domeniu, munca si iar munca.

Citeste in numarul de ianuarie-februarie al revistei Casa si gradina care sunt culorile si plantele care se poarta anul acesta in gradina.

Adrian Onaca
Ing. peisagist / designer
Unique Landscaping
www.uniquelandscaping.ro


Articol EXCLUSIV ONLINE
Productie: Sabina Usurelu
Foto: Adrian Onaca, Shutterstock

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply