Aditivi pentru trandafirii din vază

2

Monica Viericiu
Ai fost vreodată supărată că trandafirii din glastră s-au ofilit prea repede? Încearcă să aditivezi apa în care îi păstrezi.
Uneori îngrijirile uzuale și apa nu sunt de ajuns ca florile din vaze să își păstreze prospețimea. Dar câteva substanțe pot schimba situația. Nu costă foarte mult și se pot procura fără probleme. Astfel, pentru a încetini procesul de descompunere a țesuturilor vegetale ținute în apă, adaugă în glastră o bucățică de cărbune de lemn (sau chiar din cel folosit ca medicament pentru digestie), puțin oțet sau zahăr. Se pare că aceeași acțiune au și amoniacul, alcoolul sau glicerina puse în apa din vază.
Trandafirii se păstrează mai multă vreme dacă sunt tratați cu… aspirină. Da, poate părea ciudat, dar acidul acetilsalicilic, acest medicament banal, nelipsit din nicio casă, este benefic acestor flori, însă, desigur, în cantități foarte mici. Și piatra vânătă (sulfat de cupru, în termeni științifici) care se folosește la tratarea legumelor împotriva diverselor boli este de folos în acest sens. În cazul trandafirilor, specialiștii au stabilit că eficiente sunt soluțiile cu concentrația de 0,25%.
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. Pingback: Cu bani puțini mi-am făcut ornamente pentru casă | Revista Practic idei

  2. Pingback: Din toată inima | Revista Practic idei

Leave A Reply