Adaptez hainele vechi

3

Ioana Preda, Bucureşti
Stimată redacție,
Caut să reciclez în mod creativ lucrurile vechi de prin gospodărie. Iată cum.
Mă preocup să verific toate obiectele învechite și defecte pentru a le înlocui cu altele noi. Dar cum în aceste timpuri nu ne mai permitem prea multe, căutăm ca fiecare lucruşor să capete o altă înfățişare. Aşa că am hotărât împreună cu soțul meu să refolosim carcasa unui aparat de radio vechi, scos din uz, căruia să-i aplicăm picioare de taburet, obținând astfel o noptieră minunată, pe care o vom vopsi în culoarea mobilei.
De asemenea, având un cuier pom părăsit în magazie, soțul meu s-a gândit să-mi facă o măsuță pentru colțul de odihnă. A tăiat partea de jos a cuierului, pe o înălțime de 40 cm, a curățat cu glaspapier vechiul lăcaş, a vopsit apoi cu vopsea de culoarea mobilei. Am cumpărat un cristal (geam) de 12 mm grosime, cu diametrul de 75 cm, obținând astfel măsuța mult visată. Din cutia unui televizor vechi, soțul meu s-a gândit să realizeze un mic bar, căruia i-a montat 2 uşițe din sticlă. Cutia de lemn a vopsit-o într-o culoare verde pal, obiectul fiind de efect și de nerecunoscut.
Făcând ordine în şifonier, am sortat hainele pe categorii: haine de sezon primăvară-toamnă şi haine demodate, depozitate cu grijă de mine de-a lungul timpului. Având puse la păstrat 3 perechi noi de pantaloni de damă în culori pastelate (gri, bej, bleu) lungi, m-am gândit să-i scurtez, astfel obținând pantalonii mult doriți, moderni, de efect. Din materialele decupate, am cusut o pernă-fantezie, de efect, pe care nepoțelul meu Teodor îşi culcă jucăriiledin pluş. Într-o valiză, frumos împachetată am descoperit haina mea din imitație de blană, neagră, foarte elegantă cândva. Ajutată de soțul meu, care se pricepe la toate, am scurtat haina şi am adaptat-o la pantalon. Îmbrăcată cu un pantalon negru, o pălăriuță fină şi o eşarfă mov cu model, am obținut o ținută chiar elegantă.
Găsind printre lucruri un pulover pe care care nu l-am purtat mai deloc, m-am gândit să-i dau o nouă înfățişare. Această sugestie am primit-o de la fiica mea. N-am stat mult pe gânduri, am desprins mânecile şi le-am aplicat la o vestă pe care o port cu drag atât în casă, cât şi pe stradă. Şi idei mai am destule, dar cu timpul vă voi relata despre reuşita lor. Deci, dragii mei, încă o dată se confirmă faptul că n-am obiecte de aruncat. Mulțumesc frumos pentru publicarea articolului trimis de mine data trecută, vă urez sănătate, împliniri pe toate planurile şi să dea Bunul Dumnezeu să o ținem tot aşa.
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion3 Comments

  1. Pingback: Stampile din cartof | Revista Practic idei

  2. Pingback: Haine de sarbatoare | Revista Practic idei

  3. Pingback: izolare cismea | Revista Practic idei

Leave A Reply