Acoperisul verde poate reduce costurile la intretinere

0

Plantele pot avea un rol important in izolarea locuintei, reducand cu pana la 25% costurile de intretinere.

Conceptul de plante pe acoperis este inca privit cu scepticism in Romania si putine proiecte includ aceste idei exotice. In strainatate, insa, beneficiile acoperisurilor verzi au devenit esentiale si sunt chiar prevazute in legea constructiilor noi. Ce nu stiu romanii este ca un acoperis cu plante poate reduce inundatiile si poluare, izoleaza fonic locuinta, dar si termic.
Avantaje si dezavantaje
Pe tot parcursul anului, acoperisul verde ofera izolare termica, indiferent de anotimp. Clientii nu cunosc insa beneficiile plantelor de acoperis si, in acelasi timp, exista cladiri care nu suporta acest tip de acoperis. Doar blocurile sau casele cu structura metalica sau din beton permit montarea acoperisului verde si totodata cele care au un sistem de protectie performant impotriva infiltratiilor de apa. In plus, vegetatia poate fi amplasata pe un acoperis de tip teresa sau pe unul tip cupola sau in panta.
Cat costa?
Preturile montarii unui acoperis verde variaza intre 5 si 35 de euro/mp, dar investitia este recuperata in timp, cand factura la intretinere va fi redusa.

Sursa: Imopedia
Text: Alexandra Badita
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply