Achiziția unei locuințe (I)

0

Vremurile sunt tot mai tulburi, dar investițiile imobiliare, desigur, cele făcute inteligent, se pot dovedi unele rentabile oricând.
Valoarea unei locuințe nu depinde doar de materialele din care este construită, de finisaje, de vechime, ci, în foarte mare măsură, și de zona în care este amplasată, de dezvoltarea acesteia, de infrastructură, mai ales de rețeaua de transport în comun și apropierea de stația de metrou. Dacă te gândești să cumperi un teren sau o casă veche pentru a o demola și a construi altceva, atunci neapărat consultă planul urbanistic zonal, fiindcă există anumite limitări și nu ai vrea să te trezești că pe terenul tău este prevăzută vreo pasarelă sau regimul de înălțime nu corespunde cu proiectul tău.
La alegerea unui imobil ține cont de cheltuielile de întreținere aferente, de valoarea acestuia în timp, pentru că o asemenea investiție se amortizează în 20-30 de ani, iar dacă acum o casă abia se ține pe picioare, până atunci numai menținerea ei în condiții de siguranță te va costa o avere, ca să nu mai vorbim de valoarea ei pe piață. În cazul clădirilor de patrimoniu, acestea nu pot fi consolidate sau modificate oricum, ci numai în funcție de recomandările specialiștilor, respectând stilul arhitectonic pe care îl reprezintă. Iar toate acestea costă semnificativ mai mult decât o renovare oarecare.
Mare atenție la starea de fapt a imobilului pe care vrei să-l achiziționezi, deoarece de multe ori este aplicată doar o simplă zugrăveală ca să arate bine, nu o renovare în adevăratul sens al cuvântului, deci starea structurii sau a instalațiilor electrice și sanitare poate să lase de dorit.
Înainte să iei o decizie, discută și cu vecinii, vezi care este situația cu asociația de locatari sau proprietari, pentru că un preț mic poate să ascundă vecini scandalagii, petrecăreți, cu foarte multe animale în casă ori cu datorii incredibile la întreținere sau costuri enorme, o deturnare de fonduri sau un litigiu în care este implicată asociația de proprietari.
Caută si partea a doua a articolului!
Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply